Вторник, 04 Oct 2022
            
Общество

17 семейни двойки от Горна Оряховица преповториха брачните си клетви след половин век

  21.11.2019 16:15
17 семейни двойки от Горна Оряховица преповториха брачните си клетви след половин век

17 двойки от Горна Оряховица отново се врекоха в любов, уважение и вярност завинаги, след като 50 години заедно са теглили брачния хомот. Традицията за колективно отбелязване на златните сватби в общината бе спазена и на този 21 ноември – датата, на която Църквата отбелязва въвеждането на Богородица в храма и която се приема за ден на християнското семейство.

Общо 108 семейства в Горнооряховско тази година празнуват златна сватба. 59 от тях са в Горна Оряховица. 17 двойки се събраха отново в Ритуалната зала за втората си брачна наздравица и семейна целувка 50 години след първия обред.

Зам. кметът Пламен Мадемов ги поздрави от името на общинското ръководство и пожела от тук нататък да започнат техните златни дни в любов и разбирателство и обградени от уважението на близките.

Семействата повториха брачния си обет и изпиха по чаша шампанско преди отново да чуят „Горчиво” и да повторят първата си брачна целувка. Пламен Мадемов подари на всяка дама цвете, а на мъжете беше връчено второто брачно свидетелство. Празникът за златните двойки продължи в ресторант „Балкан” с организирано от Общината тържество.


Ключови думи
златни сватби
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати