Вторник, 04 Oct 2022
            
Общество

Сватбен обет отпреди 50 г. преповториха 27 двойки от Горна Оряховица

  21.11.2018 16:46
Сватбен обет отпреди 50 г. преповториха 27 двойки от Горна Оряховица

Обета, събрал пътищата им в един, преповториха днес 27 двойки от Горна Оряховица. По традиция в Деня на християнското семейство Общината организира празник за двойките, сключили брак преди половин век. На церемонията, водена от зам.-кмета Йорданка Кушева, младоженците с побелели коси отново си обещаха да се обичат, подкрепят и да не забравят, че щом пак се вричат, значи са направили правилния житейски избор.


С медали „Търпение“ на неговия врат и „Управление“ на нейния дойдоха на церемонията Радка и Веселин Георгиеви.

Те им били присъдени през март, когато фамилията чествала Златната им сватба. За семейство Георгиеви именно децата и внуците са най-ценното, постигнато през тези 50 г., а разковничето за дългия и щастлив семеен живот са търпението, компромисите и взаимното уважение.
Това е тайната и според Елена и Тодор Тодорови.

Днес двамата имат син, дъщеря и четири внучета. По думите на Тодор Тодоров, в живота, за разлика от математиката, нещата трябва не да се доказват, а да се показват.
Че отново биха избрали същия спътник в живота потвърдиха двойките.

За всяка от тях имаше цвете и поздравителен адрес от кмета инж. Добромир Добрев. Празникът за младоженците продължи с подарък от Общината – почерпка в ресторант „Балкан“.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
златни сватби
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати