Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

4620 лева събра благотворително Лайънс клуб за лечение на три болни от диабет деца

  15.11.2019 19:47
4620 лева събра благотворително Лайънс клуб за лечение на три болни от диабет деца

На 14 ноември в ресторанта на гранд хотел „Янтра”  мъжкият Лайънс клуб – Велико Търново организира благотворителна Винена вечер под надслов „С чаша вино да отворим нашите сърца за милосърдие”. Каузата е набиране на средства за лечението на три болни от диабет деца от Великотърновска област. Те са на възраст от 7 до 10 години, а средствата ще се използват за закупуване на сензори за измерване на кръвната захар.

На призива на благородните мъже се отзоваха над 120 души – представители на трите Лайънс клуба във Велико Търново, съратниците им от Лайънс клубовете от Русе, Габрово и Силистра. Присъстваха и дамите от Зонта, както и Ротари клуб – Велико Търново, като двете организации се включиха с дарения.

 Кувертите за вечерта бяха на цена 50 лв., като половината от тази сума бе за каузата. Една бутилка колекционерско вино бе разиграна на търг и продадена за 260 лв., а Дистрик управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130 България г-н Иван Байков дари 100 книжки с рецепти за здравословно хранене, от  продажбата на които се събраха 860 лв.

 На благотворителната вечер присъства и д-р Любка Любенова, по чиято препоръка са определени трите деца, лечението на които ще бъде подпомогнато. Тя запозна присъстващите с ползата от сензорите за измерване на кръвната захар. Те ще спестят на тежко болните деца не само болезнени манипулации, но и много стрес.

Ана Райковска   

 


Ключови думи
благотворителна винена вечер Лайънс клуб - Велико Търново диабет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати