Сряда, 28 Сеп 2022
            
Спорт

ПГЛПИ „Атанас Буров” спечели общинското първенство по тенис на маса

  11.11.2019 20:21
ПГЛПИ „Атанас Буров” спечели общинското първенство по тенис на маса

Отборът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ спечели общинското първенство по тенис на маса – първи етап от Ученически игри 2020 във възраст от VIII - X клас. Момчетата се ръководят от младия учител Иван Сапунджиев, подкрепян от колежката му Илиaна Якова. Двамата мотивираха „буровци” за първото място на общинско ниво, което им отрежда участие и на областния етап от първенството.

„Банкерите“ излязоха в следния състав: Християн Маймаров, Вилиан Филев, Милен Хаджиев и резервния състезател Калоян Захариев. Момчетата на „Буров” спечелиха първото място в своята група, където съперник им беше отборът на СУ „Г. Измирлиев“.  В група II отборите на СУ „ Вичо Грънчаров“, ПГЖПТ „Н. Вапцаров“ и ПГЕЕ „М. Ломоносов“ изиграха оспорвани срещи, като интригата бе между СУ „Вичо Грънчаров“ и „Ломоносов“. Отборът на СУ „Вичо Грънчаров“ бе лидер в тази група и се класира за финала с „буровци“.

Финалът беше изключително драматичен и се реши в последния момент. В първата среща Вилиан Филев изигра оспорван дуел, в който успя да изравни резултата за 1:1, но в крайна сметка загуби с 3:1. Втората  и третата среща бяха категорично спечелени от „Буровци“, след като Християн Маймаров и Милен Хаджиев се пребориха за победата. В срещата при двойките Филев и Маймаров загубиха битката. И така общият резултат бе 2:2, при което Маймаров се изправи в битка с първата ракета на „Вичо Грънчаров“ и драматично загуби с 2:3. Тежката задача за продължение на битката се падна на Филев и той не сгреши с категорична победа с 3:0. Драматичният резултат 3:3 доведе и до решителната седма битка, в която всички разчитаха на Милен Хаджиев  за спечелване на първото място. Той поведе с 2:0 гейма, но противникът му успя да изравни за 2:2. Решителният 5-ти гейм завърши при резултат 11:9 в полза на  „Буровци“ и така те се класират за следващият етап от ученическите игри.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати