Вторник, 16 Мар 2021
            
Политика

Инж. Добромир Добрев: Победата на ГЕРБ не означава, че няма да има промени

  08.11.2019 13:29
Инж. Добромир Добрев: Победата на ГЕРБ не означава, че няма да има промени

На 11 ноември инж. Добромир Добрев ще встъпи в третия си кметски мандат. Победата дойде след тежка битка, която доведе до крайно противопоставяне, поне във Фейсбук групите. Новият стар кмет обаче е уверен, че страстите ще се уталожат бързо, защото всички в ОбС са обединени от една кауза, която присъства във всички програми – Горна Оряховица да стане индустриален център на Северна България. Това не е предизборен лозунг, това ще стане реалност, категоричен е инж. Добрев.

-Имате три спечелени кметски кампании и още много избори зад гърба си. Кога ви беше най-трудно?
-Може би това беше най-трудната за мен кампания. Започна с проблема с ГРАО, заради който загубихме много време и на практика се включихме една седмица по-късно с активната агитация. Трябваше да наваксваме бързо, но когато зад теб има много хора, обединени от една кауза, това не е непостижима цел. Направихме много срещи, успяхме да стигнем до възможно най-много хора. И в крайна сметка успяхме.

-Чухте ли нещо ново в многобройните си срещи по време на тази кампания?
-Основният проблем на хората е лошата инфраструктура, но това си го знаем и това е приоритет №1 – подобряване на инфраструктурата и то не само в общинския център, а и в останалите населени места. Но по време на срещите видяхме и доста други грешки, които сме допуснали и които сега ще трябва да коригираме възможно най-бързо.

-Като какви грешки например?
-Хората се оплакват от комуникацията с Общината. Много се бавят отговорите на жалби и сигнали. Това оставя впечатление, че не се работи или не се обръща внимание на гражданите. А това не е така. Затова трябва да потърсим начин за реорганизация на този процес. Може би ще трябва да се сменят някои от деловодните системи, да се потърси друга организация на работата с гражданите. Ние много наблягаме на идеята за електронна Община. Със сигурност електронните услуги ще се увеличават и ще се разработи система за подаване на сигнали по електронен път. Така мисля, че ще се спести много време.

-Освен инфраструктурата и административното обслужване, кои са другите основни проблеми, за които хората очакват бързо решение?
-Недоволството от бездомните кучета обединява всички. Очевидно е, че по начина, по който сме се опитвали да се справим досега, нещата не се получават. Ние вече работим по проект за приют, в който да бъдат събрани уличните животни. Има избран терен, предстои реконструкция на сградата. Би трябвало до една година да има общинско звено и ефект от новия подход.

-Каква ще е първата ви задача в новия мандат?
-Първото нещо е да се погрижим за организацията на зимното поддържане. Знаете, че за първи път от много години снегопочистването ще се извършва от Общинското предприятие. Тази година започнахме с техническото обезпечаване на тази дейност, закупихме доста машини. Сега ще направим анализ каква техника би ни била още необходима и откъде можем да я наемем при нужда. Трябва да се подготви и организацията на работната сила и въобще да се отработи предварително механизма, по който ще се действа при една сериозна зима. Защото ние се готвим за тежка зима, а ако времето бъде благосклонно към нас – това ще е добре дошло.

-В понеделник полагате клетва и встъпвате в длъжност. Да очакваме ли промени в екипа?
-Тепърва се правят анализи на структурата и на администрацията, и на Общинския съвет. Не мога да бъда конкретен в момента, но със сигурност ще има промени.

-Противоборството по време на кампанията изостри доста отношенията между опонентите. ГЕРБ няма мнозинство в ОбС, как ще успеете да привлечете необходимата ви подкрепа?
-Нормално е по време на кампания страстите да се разпалят, но съм уверен, че после здравият разум ще надделее. Когато имаме достатъчно аргументи за нещо и следваме политика, която е полезна за общината, мисля, че ще намираме подкрепа сред останалите формации в ОбС. Още повече, че програмите на всички до голяма степен се препокриват. Модернизирането на община Горна Оряховица, с което тя да заеме достойно място на индустриалната карта на България го има във всяка една програма. Това е най-важното в момента и мисля, че тази кауза ще ни обедини и ще загърбим партийните пристрастия в нейно име.

-Каква цел си поставяте за този мандат?
-Само до няколко месеца всички ще видят, че непрекъснатото повтаряне как Горна Оряховица отново ще бъде индустриален град не е предизборно клише и част от агитацията. Нещата ще започнат да се случват много бързо и качествен скок в развитието на общината ни ще има до края на този мандат. Иначе аз искам да направим малко повече, отколкото през предишния мандат. Преди последната кампания отчетохме, че сме изпълнили близо 80% от предизборните си обещания от 2015 г. След четири години искам да отчетем повече от 80% изпълнени обещания.


Ключови думи
Добромир Добрев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати