Общество

Доброволци от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха в информационна кампания за донорството

  09:39, 07 Nov 19
Доброволци от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха в информационна кампания за донорството

Доброволците от Българския младежки червен кръст при СУ „Вичо Грънчаров", ученици и целият учителски колектив се включват в Националната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите в България под мотото „Да! За живот!".
Кампанията стартира на 5 ноември и целѝ да се повиши осведомеността на обществото за същността и значението на органното донорство.
Близо 1153-ма български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с надеждата да водят нормален живот, да имат свободата да се придвижват сами, да се срещат с приятели, да отидат на театър или концерт. Всички те очакват втори шанс за живот, който е възможен единствено чрез трансплантация на орган. От 28 държави-членки на Европейския съюз, страната ни заема 28-мо място по брой трансплантирани хора на милион население.
В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя „донорски карти", попълването на които няма юридическа стойност, а единствено оказва волята на техните притежатели.
За живота, втория шанс и доброто...
Да, да дариш част от себе си на някого, който има нужда, е достойно за уважение.
„Никой няма по-голяма любов от тази да даде живота си". (Йоан 15:13)
Частица от теб може да живее в някой друг и за него да се окаже надеждата му за живот и неговото спасение. За да бъде всичко това възможно, на първо място е необходима една протегната ръка, един жест на солидарност и съпричастие, казват от СУ „Вичо Грънчаров“.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" донорство Да! За живот!