Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” се представиха отлично в Международен фолклорен фестивал

  30.06.2020 09:58
Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” се представиха отлично в Международен фолклорен фестивал

Павлина Станчева от IV „в“ клас и Росен Тонев от VI „б“ клас бяха удостоени с „Диплом за отлично представяне“ от участие в Международният фолклорен фестивал „Цветна плетеница“. Поради създалата се обстановка покрай коронавируса, тази година той се проведе онлайн. За двамата ученици това е първият онлайн конкурс, в който участват, и първият форум с международно участие, в който имат успех. В конкурса Росен Тонев взе участие с пиесата „Гайдарска ръченица“, а Павлина Станчева изпълни „Пайдушко хоро“ на кавал. Павлина се състезава и в онлайн конкурса „Българин“, където резултатите на отличените участници ще бъдат съобщени на по-късен етап.

Фестивалът „Цветна плетеница“ има конкурсен характер и се провежда в четири конкурсни направления - Български народни танци, танцови състави, ансамбли, камерни групи; Вокални колективи и солови изпълнители на народни песни; Инструментални състави и солови изпълнители на български народен инструмент; Клубове за български хора. Журито е различно за всяка категория и се състои от доказани специалисти – хореографи, вокални педагози, диригенти, композитори и изпълнители в областта на българският фолклор.

„Как да не се гордее човек с успехите на своите ученици, когато знае колко труд е положен и от двете страни. Поздравления, мили деца! Вие доказахте, че нищо не е в състояние да попречи на развитието Ви. Системната работа по време на социалната изолация дори спомогна за вашето развитие. Духът на българина е непреклоним, когато силно желае да постигне нещо. Така и трябва да бъде. Не трябва да свеждате глава пред трудностите, защото успехите тепърва предстоят. Благодаря Ви“, споделя преподавателят на Павлина и Росен - Стефан Печикамъков.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати