Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Търновският гарнизон празнува (СНИМКИ)

  30.10.2019 18:48
Търновският гарнизон празнува (СНИМКИ)

Празникът на Търновския гарнизон отбелязаха за поредна година във Велико Търново. Традицията беше възобновена през 2015-та, а сега и новото ръководство на НВУ продължава традицията.
Честванията започнаха в 17.45 с поднасяне на цветя пред Арката на генералите. Под звуците на духовия оркестър почести поднесоха временно изпълняващия длъжността кмет Снежана Данева, началникът на НВУ полк. Иван Маламов, общественици и представители на различни организации.
Строят премина в марш по спряната за движение улица „Христо Ботев“ и се вля в редиците на гарнизона, който беше строен пред паметника „Майка България“. Там с тържествено слово към всички се обърна началникът на НВУ и командир на Търновския гарнизон полковник Иван Маламов.
„На нас, днешните българи, по божията воля, с цената на кръвта на нашите предци, ни е отредено да живеем в мир. Нека днес още веднъж да си припомним това, на себе си, на другите, на нашите деца и внуци. С тържества като днешното историческата памет на града и на народа ни се съхранява, развива и предава от поколение на поколение. Тя е много важна част от обществото и ни гарантира съхранението на рода български. Като български офицер, настоящ началник на гарнизона и на НВУ, и като българин се радвам на вашето разбиране и подкрепа за възстановяването на една незабравима традиция. Надявам се всяка следваща година да обогатяваме програмата по честванията“, сподели в словото си полковник Маламов.
Беше отслужен и благослов с молебен от Великотърновския митрополит Григорий. Тържеството завърши с военен ритуал по поднасяне на цветя на паметника "Майка България".

 


Ключови думи
гарнизон празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати