Сряда, 28 Сеп 2022
            
Спорт

Клуб „Катана“ с два сребърни медала от Европейското по киокушин

  28.10.2019 14:11
Клуб „Катана“ с два сребърни медала от Европейското по киокушин

С два сребърни медала от Европейското първенство по киокушин, проведено в Португалия, се върнаха състезателите на търновския Клуб „Катана“.

Националите Георги Йорданов и Николина Бояджиева станаха втори в своите категории – съответно в абсолютна при юноши старша възраст и в до 45 кг при 14-15-годишните. Малшансът попречи на Йорданов да постигне още по-добър резултат -  на полуфинала срещу представител на Полша той получи контузия и игра финалната среща със скъсани мускулни влакна. Въпреки това записа едно от най-добрите класирания в спортната си биография досега.

Само от началото на годината Георги Йорданов има спечелено трето място на Световното първенство, проведено в Камчия, втори е на Държавното в Стара Загора. Малко не му достигна да се върне с медал и от Германия.

В Португалия бе още един възпитаник на сенсей Самир Мутишев и Клуб „Катана“. Християна Димитрова обаче не успя да се нареди сред медалистите.

В Португалия българският национален отбор бе воден от Христо Христов и Живко Андреев. Общо медалите, които спечелиха младежите и девойките в рамките на 33-тото Европейско първенство на KWF, са 13 - 4 златни, 5 сребърни и 4 брозови медала.


Ключови думи
Катана Георги Йорданов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати