Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

ГЕРБ предвижда повече средства за населените места в Горнооряховско през следващия мандат

  22.10.2019 22:34
ГЕРБ предвижда повече средства за населените места в Горнооряховско през следващия мандат

Ангажимент през следващия мандат населените места в Горнооряховско да придобият вида, който има град Горна Оряховица, поеха кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев и кандидат-съветниците от листата на партията. Тази вечер те се срещнаха с жителите на Поликраище, за да отчетат свършеното през последните 4 г. и за да начертаят основните задачи през следващите 4 г.
Пред вас са застанали хора, доказали качествата си пред обществото. Преди 4 г. излязохме с програма, за която много от хората не вярваха, че ще можем да изпълним. Наистина, през тези 4 г. някои неща не се случиха в населените места, тъй като програмата беше насочена към градския център. През следващите 4 г. обаче средствата, които Общината ще заделя, ще бъдат за населените места. Неслучайно и на национално ниво приоритетите, специално за Северна България, ще бъдат насочени в тази посока, разясни инж. Добрев.
До броени дни жителите на Поликраище и Първомайци ще могат да се радват на отсечката между двете села, ангажимент за която поехме в началото на мандата. С напредването на магистрала „Хемус”, която ще мине през вашето землище, ще се отвори основен проблем – тежкотоварният трафик. Днес имах среща в Министерския съвет, след това заедно с министър Емил Караниколов обсъдихме варианти за новата индустриална зона на Горна Оряховица. Скоростната отсечка, която е жизненоважна за развитието на икономиката, както и за премахването на тежкотоварния трафик от населените места, ще бъде дълга 7 150 м. и ще излиза в края на Поликраище. Така тя ще отвежда тежкотоварния трафик до „Хемус”, обясни на жителите на Поликраище инж. Добромир Добрев. По думите му проектът е значим за населеното място и ще отвори възможности за доста инвестиции.
 Овладяването на проблема с бездомните кучета също е на дневен ред за инж. Добрев и екипа му. Той посочи, че заедно с Областна администрация е намерен подходящ парцел и в края на годината се очаква през Министерския съвет въпросният парцел да бъде прехвърлен на Община Горна Оряховица и върху него да се изгради приют за бездомни животни като делегирана общинска дейност. Така реално ще можем да овладеем проблема, обнадежден  е кандидат-кметът, и прогнозира, че приютът ще е готов в рамките на година.  
През следващите 4 г. заделяме финансов ресурс, с който да се облагороди градската среда в четирите големи селища в общината.  Още през следващата година залагаме средства за пред- и проектни проучвания за направата на нова ВиК система в Поликраище. По всички програми, по които бихме могли да намерим средства за улиците, се изисква сигурност на подземната инфраструктура, акцентира и върху тези важни теми инж. Добромир Добрев.
Инж. Добрев изказа увереността си, че кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Поликраище Марин Тодоранов е един работещ кмет. Той и всички тези хора, които сме застанали пред вас тази вечер, можем да гарантираме по-доброто бъдеще на Поликраище. Тук са хората, които решават проблемите, имаме работещи екипи и знаем, че ако ни се доверите на 27 октомври с номер 43 в бюлетината, ще успеем да направим общината по-привлекателна, по-достъпна и по-конкурентна. Следващите 3-4 г. ще са жизненоважни за израстването ни като регион. Призовавам ви на 27 октомври да направим правилния избор и да изберем хората, които са пряко запознати с проблемите на всяко едно населено място и могат да ги решат, хора, които милеят за община Горна Оряховица, призова инж. Добромир Добрев.
През отишлия си мандат в Поликраище са направени ремонти на улици за 245 780 лв., отчете пред жителите Марин Тодоранов, който се кандидатира за нов кметски мандат. Две нови детски площадки, ремонт на сградата на Здравната служба и на Кметството, нова техника, с която да се косят 96 дка паркове, 30 дка стадион и 20 дка гробищен парк в селото, преасфалтирана спортна площадка, за която е планувано да бъде покрита с изкуствена настилка, също е сред отметнатите задачи, припомни на събралите се в НЧ „Развитие 1884” Тодоранов.  Той не пропусна да отбележи и удържаната дума от страна на инж. Добрев, с чиято основна помощ са осигурени средствата за улични ремонти. Марин Тодоранов не спести гордостта си от баскетболния отбор на Поликраище, от факта, че в селото ще се провежда турнир по стрийт бол на името на Живко Коларов и от възможностите за активен спорт, която има футболният тим на Поликраище.
Съвсем скоро и ние ще имаме открита площадка с уреди за фитнес. През следващия мандат сме заложили ремонт на площада пред Кооперацията, покриването на спортната площадка, подмяната на старите съдове за смет и осигуряването на нови 20-30 броя за зелена маса, сподели с гостите на срещата Марин Тодоранов. На нея бе припомнено още, че се очаква финансирането на ремонта на още 8 улици в селото, което ще дойде от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет. До 2021 г. трябва да е готов и общият устройствен план на общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


Ключови думи
Поликраище Марин Тодоранов инж. Добромир Добрев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати