Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Инж. Добромир Добрев: Моята цел е Горна Оряховица да стане Пловдив на Северна България

  22.10.2019 15:12
Инж. Добромир Добрев: Моята цел е Горна Оряховица да стане Пловдив на Северна България

Имаме реалният шанс да сме като Пловдив от северната част на Балкана. Индустриалната ни зона привлича интерес заради уникалната си локация. След като бъда изградени магистрала „Хемус” и скоростният път от Горна Оряховица до магистралата, регионът ще бъде наистина много атрактивен за бизнес. Особено пък и след като реализираме заедно с държавата изграждането на индустриалната зона, заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Добромир Добрев.

Заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и общинският лидер на ГЕРБ Деница Цветанова той обходи част от Индустриалната зона до Летището, в която държавата ще инвестира средства за инфраструктура и комуникации. Новината донесе министърът, който обясни, че предстои създаване на съвместно дружество, в което Общината ще апортира имотът, а държавата ще осигури средствата за строителството.

Имаме готов работен проект. Първата стъпка веднага след изборите ще бъде създадено на общинско дружество, след което държавата ще се включи с необходимите средства, обясни инж. Добрев.

Министър Емил Караниколов пристигна в Горна Оряховица заедно с кандидата на ГЕРБ за трети кметски мандат начело на Общината. Двамата преди това са имали среща с премиера Бойко Борисов, който е потвърдил ангажимента на правителство към инвестиция в зоната, която е определяна като една от най-перспективните. Потвърдено е и изграждането на скоростния път от Горна Оряховица до АМ „Хемус”.

В националната стратегия е предвидено изграждане на интермодален терминал край Горна Оряховица, заради съчетаването на трите вида транспорт. Ние сме длъжни да се възползваме от тази възможност, обясни инж. Добрев.

Първата стъпка при изграждането на зоната трябва да бъде разчистването на останките от старите казарми. След това ще се оправят комуникациите – ток, ВиК, газ и т.н. На следващ етап пътищата и алеите, а накрая ще се проектират и халета, за тези фирми, които търсят готови бази.


Ключови думи
ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати