Събота, 20 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Улици в кв. „Картала“ все още са лунни пейзажи

  12.10.2019 12:58
Улици в кв. „Картала“ все още са лунни пейзажи

Лунни пейзажи, коларски пътища, средновековни пътеки - така наричат улиците, по които вървят вече 40 г. жителите на търновския квартал „Картала“. По настояване на живущите на улиците „Александър Бурмов“ и „Чумерна“ кандидатът за кмет на Велико Търново на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева се разходи из квартала, за да види в какви условия живеят търновци, които плащат данъци като за широк център.
По чакъл и камъни, които са нестабилни, хлъзгави и коварни, вървят всеки ден живущите на ул. „Александър Бурмов“. Те признават, че не помнят колко пъти са търсили общината за съдействие, колко пъти са получавали обещания и колко пъти разни хора са се появявали да мерят улиците, да бележат откъде ще започне асфалтирането и къде ще приключи, но и до днес там няма нито човека настилка, нито пък осветление. „Появяват се само площадки за нови жилищни блокове, които запушват квартала и не оставят въздух да дишаме“, обясняват търновци, които в момента наблюдават строителството на още три огромни блока.
В същото време по прочутата с неволите си улица „Александър Бурмов“ бебешки колички не могат да вървят. Теренът е невъзможен и за инвалидни колички, дори и за хора с по-леки физически увреждания. Хората казват още, че завали ли дъжд, потъват в кал и тиня, а когато падне сняг, ако искат да стигнат до съседните улици, просто събират бригада и запрятат ръкави, защото снегопочистваща машина при тях не се качва.
„Тази улица ще бъде първият ми ангажимент като кмет на Велико Търново. И веднъж завинаги ще приключим с това нелепо положение. Много ме гневи безразличието на институциите и наполовина свършената работа, а тук дори никаква работа не е свършена“, заяви Весела Лечева.
Живущите на ул. „Чумерна“ пък признаха, че 50 г. вече се молят за тротоари. Улицата е около 50 метра, толкова ли е трудно да й се направят тротоари, за да не вървим по средата на уличното платно и между автомобилите, които са наспрели и от двете страни на платното, питат хората, които са свидетели как на съседната улица три пъти вече са сменяни тротоарните плочки. „То и това не е кой знае какъв повод за хвалба на Общината, защото, това за няколко години три пъти да сменяш тротоара, свидетелства само за едно - абсолютна некомпетентност и лошо качество на работа“, категорични са търновци, които признаха, че такова внимание от управленец до момента те не са получавали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Бурмов Весела Лечева БСП Картала
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати