Вторник, 16 Мар 2021
            
Светски

Невероятен шоу спектакъл очаква зрителите на мача „Манчестър Юнайтед” - „Етър”

  03.10.2019 12:57
Невероятен шоу спектакъл очаква зрителите на мача „Манчестър Юнайтед” - „Етър”

 Броени дни остават до невероятния спектакъл на стадион „Ивайло”, в който един срещу друг на терена ще застанат ветераните на „Манчестър Юнайтед” и звездния отбор на „Етър”. Шоуто ще бъде на 11 октомври, от 19,30 часа. „Щастлив съм, че моята мечта ще се осъществи”, бяха първите думи на организатора на събитието и заклет фен на червения клуб от Острова Емил Йорданов. Днес той представи програмата до първия съдийски сигнал и какви забавления да очакват зрителите, дошли на стадиона. До него бяха и едни от най-обичаните футболисти на „Етър” - Бончо Генчев и Сашо Христов, които ще участват в мача.

 Още на 10-ти октомври във Велико Търново пристигат 13 ветерани на „Манчестър Юнайтед”. Вечерта гостите ще могат да се насладят на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” от 21 часа, а след него е големият купон в „Клуб 7”. През целия ден ще работи една от касите на стадиона.

 Големият ден на шоуто е 11 октомври

„Ивайло” ще отвори врати в 17 часа, а още от 10 часа ще работят двете каси на стадиона. Билетите са на цена 15 лева. Преди началото на мача ще има подгряващо парти с DJ Мис Парти (Мария Панова от Варна”), а водещият – Шкумбата ще забавлява зрителите. Също преди мача ще има и мини турнир с децата от футболните школи. „Посланието на мача е отправено към децата. Поканени са да присъстват деца от футболните школи в цяла България. Идеята е те да се докоснат до тези легенди и да бъдат стимулирани, да се надъхат да спортуват”, заяви Емо Йорданов, който допълни, че входът за всички деца до 15 години ще е безплатен.

 Ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов

 Ще се играят две полувремена от по 35 минути. В третата минута на мача играта ще спре за минута, в почит на великия играч на „Етър” и железен защитник с № 3 в българския национален отбор Трифон Иванов. Ако мачът завърши наравно, ще се бият дузпи до излъчване на победител. Разбира се, това се прави, за да е пълно шоуто.

 Музикално-развлекателната програма допълват изпълненията на ДС „Румина” и огнените танци на Un beso. А съвсем в началото, когато футболистите се строят на терена, децата от „Пеещи камбанки” ще изпълнят химните на двата отбора.

Преди двубоя, футболистите ще се срещнат с Даниел Панов на площадката за наблюдение на „Звук и светлина”, както и със спонсорите, подкрепили организацията на проявата. Потвърдено е и високото присъствие на министъра на спорта Красен Кралев на самия мач.

 Истински футболни легенди ще се появят на терена

От страна на „Манчестър Юнайтед” пристигат Лий Мартин (главен „виновник” събитието да се състои), Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, а за „виолетовите“ се събира почти целият шампионски тим: Никола Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Георги Георгиев, Миро Байчев,  Лъхчиев, Данков…След почти 20-годишно отсъствие специално за мача в България и Велико Търново пристига Игор Кислов. А от Кипър идва Вальо Игнатов. За съжаление Краси Балъков и Чакъров няма да могат да участват, тъй като по същото време са ангажирани с националния ни отбор в Черна гора. Поканен е бил и Бербатов, но той също ще отсъства, защото има подобен мач в Барселона. Но, ще дойдат представители на неговата фондация. Треньори на шампионския тим отново ще са Георги Василев и Стоян Петров, уточни Емо Йорданов.

Сред многото официални лица, които ще присъстват, са 6 души от управата на „Манчестър Юнайтед”. Идват и представители на белгийския и норвежкия фен клубове на английския тим. „Червените дяволи” ще бъдат подкрепяни от мощна английска агитка.

 Бончо Генчев, първият български футболист, играл в английската Висша лига, си припомни паметни моменти от сблъсъка на неговия отбор Ипсуич” срещу английския гранд: „Играл съм един път срещу „Манчестър Юнайтед“, когато в тима бяха имена като Гигс, Кантона, Шмайхел, Инс, Канчелскис… Тогава ги бихме с 2:1, като подадох за първия гол, а в края на мача след мой удар Шмайхел изби топката в гредата. Около английския футбол атмосферата е незабравима. Всеки мач е празник за хората. Англичаните казват „Моята религия е моят клуб“. Убеден съм, че и този мач ще стане празник”, заяви Бончо Генчев. „Радвам се, че това ще се случи с „Етър” и то тук, във Велико Търново. От цяла България ме питат за мача”, сподели Сашо Христов.

 В деня на мача ще бъде представена и официалната бира, която може да бъде закупена като сувенир, а който иска и да си я изпие. Цената й е 2 лева. Приготвена от „Бритос”, един от спонсорите на проявата. Шоуто не би било възможно и без другите спонсори - „Прити”, „Уника”, сладоледи „Ескимо”, както и съдействието на Община Велико Търново.

Ана Райковска

 

    


Ключови думи
Етър Манчестър Юнайтед шоу спектакъл Бончо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати