Понеделник, 03 Oct 2022
            
Спорт

Йордан Димитров с броз от шосеен пробег Русе - Гюргево

  30.09.2019 08:54
Йордан Димитров с броз от шосеен пробег Русе - Гюргево

На 28 септември 2019 г. се проведе четвъртото поредно издание на Пробег на свободния дух  Русе – Гюргево. Състезанието е определяно като уникално и неповторимо спортно събитие със старт в една държава и финал в друга. На принципа на ротацията всяка година стартът и финалът се променят. През 2019 г. стартът на 15 километровото трасе беше даден в центъра на град Русе, България, а финалът в Гюргево, Румъния.
В шосейния пробег се включиха петима лекоатлети от Горна Оряховица - Йордан Димитров, който стана трети във възрастова категория 50-60 г. с време 58:45 мин. за 15 км. Освен него в надпревара се включиха Павлин Димитров, Магдалена Борисова, Валентина Трънкова и Николина Ламбева,които също се справха отлично. В пробега участваха над 200 състезатели от различни държави.
Трасето преминаваше през основните забележителности на двата дунавски града и  по уникалния 2 км мост на приятелството, който ги свързва. Всеки участник получи юбилеен медал и тениска, а най-добрите мъже и жени в генералното класиране и възрастови групи получиха и парични премии, разказаха участниците.


Ключови думи
Йордан Димитров пробег
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати