Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Нови стенописи вече са част от интериора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица

  16.09.2019 14:09
Нови стенописи вече са част от интериора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица

Две стенописни творби на студенти от Катедра „Стенопис“ на Факултета по изобразително изкуство към ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий” станаха част от модернизирания интериор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. Стенописните творби бяха официално открити днес, в рамките на празничната програма по случай първия учебен ден. Гости, преподаватели и ученици ще имат възможност да са в досег със стенописите на двамата млади автори Антонина Сидоркина и Радослав Тодоров. Проектите на студентите са осъществени съвместно с водещия им преподавател от Катедра „Стенопис“ доц. д-р Владимир Аврамов. 


В централно фоайе на училището на почти 7 кв. м. се разполага стенописната композиция на тема „Послание за поколенията” с автор Антонина Сидоркина. Акцент в композицията са Кирил и Методий – патрони на училището.


Забележително постижение е и творбата на дипломанта Радослав Тодоров „Fake Criminal“,  която е реализирана в кабинета по музика.


Официални гости на събитието бяха Румяна Матеева – директор дирекция в Община Горна Оряховица и Милчо Милев – общински съветник, които изказаха своето възхищение от творбите и от добрата съвместна работа на училището с университета.


Ключови думи
стенопис
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати