Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Краси Ранков и „Моят най-добър” приятел откриват театралния сезон в Горна Оряховица

  24.08.2019 06:20
Краси Ранков и „Моят най-добър” приятел откриват театралния сезон в Горна Оряховица

Новият театрален сезон в Горна Оряховица се открива на 12 септември с комедията „Моят най-добър приятел”. Красимир Ранков ще е първата гостуваща звезда на сцената на НЧ „Напредък” за сезон 2019/2020. Той ще се превъплъти в ролята на хитреца и манипулатор Бернар в пиесата на френския комедиограф Ерик Асус.
Спектакълът на Драматичен театър Търговище ще бъде показан в Горна Оряховица на 12 септември от 19 часа.
Пиесата е написана през 2011 г. от съвременния френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти наградата „Молиер“ за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостното му творчество. Както в повечето му пиеси и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор.
Сюжетът е с резки комедийни обрати. От една страна – добрият и малко наивен Филип, който трудно отказва каквото и да е. От друга – Бернар, неговият най-добър приятел, преуспял, интелигентен, хитрец и манипулатор, който прави всичко възможно, за да прикрие изневерите си, дори жертвайки това, което за Филип е най-ценното – приятелството.
В ролята на Бернар ще се превъплъти безупречният владетел на комедийния жанр Красимир Ранков, който виртуозно изпипва и най-малкият детайл на текста.
Може ли да издържи голямото и истинско приятелство на толкова много съкрушителни удари и перипетии? И как може да се живее оттук насетне? На тези въпроси ще намерят отговори почитателите на Мелпомена, дошли на представлението.
Билетите са на цени 10 и 12 лв. Отстъпки за пенсионери, учащи и групи.
На 27 септември от 19 часа в Горна Оряховица ще гостува Николай Урумов като постановчик и актьор в „Мнимия болен” на Молиер.
Комедия на маските, на перуките, на танците, на пищните костюми – това е Молиеровият театър, такова е и габровското представление. Арган – един хипохондрик, който живее с чувството, че е много болен, а „услужливи” хора около него подклаждат страховете му. Той дори е готов да жертва щастието на дъщеря си, женейки я за един малоумен доктор, само за да има постоянно лекар под ръка.
Ще позволи ли изобретателната му слугиня този брак да се осъществи или ще помогне на младите влюбени? Ще препъне ли мераците на младата му съпруга да се докопа до цялото наследство на Арган?
Отговорите в красивото ни и смешно представление. Очакваме Ви с музика!
Справки и резервации на тел.: 0886 436 456 и във фейсбук страница „НА ТЕАТЪР В ГОРНА“.
Касата в НЧ „Напредък” ще работи от 26 август.
 


Ключови думи
театър
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати