Неделя, 02 Oct 2022
            
Светски

Фест събира почитателите на рока в Свищов

  22.08.2019 15:05
Фест събира почитателите на рока в Свищов

На 31 август в римския град Нове край Свищов ще се проведе първият Рок фестивал, организиран от Община Свищов. Събитието е насочено към почитателите на рок културата и е в подкрепа на българското изкуство и българската стойностна музика. За първи път в крайдунавския град ще съберат на една сцена няколко групи, които ще свирят единствено и само за своите фенове и любителите на рока.
Основният организатор и инициатор на «Rock Fest Svishtov» е директорът на дирекция «Култура и културно наследство» Росен Маринов, който ще даде старт на очакваното събитие.
Програмата ще започне на 31 август от 18.00 часа, когато ще отворят вратите на  Нове. Официалното откриване ще бъде в 19.30 часа, след което сравнително младата рок група «GpoinT» ще даде тон на концертната вечер. Заедно с нея публиката ще се наслади на здрав рок, изключително шоу и разнообразен репертоар.
От 20.45 часа фестивалът ща продължи с концерт на групата «Mister Hard», която работи върху авторски парчета и едновременно с това свири кавъри на световни рок изпълнители като «Deep Purple», «Rainbow», «White Snake», Bon Jovy, «Europe» и много други.
В 22.00 часа ще започне концертът на хардрок бандата «Kикимора» и известния на всички рок певец, музикант и композитор Звезди Керемедчиев. «Кикимора» създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е «Да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и да свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт».

Входът за Rock Fest Svishtov е свободен.


Ключови думи
рок
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати