Събота, 20 Мар 2021
            
Култура

Три часа здрав рок в Стражица

  04.08.2019 12:07
Три часа здрав рок в Стражица

Със закъснение и промяна в програмата, заради бурята вчера, се проведе третото издание на фестивала „РОКСТРАЖ 2019”, който тази година бе в един ден. „Всичко беше нагласено, в 10 часа започна да се строи сцената и като дойде тази буря, отнесе  чадърите на бирарията, всичко се намокри и проверката на инструменти и апаратура бе осуетено. Обърка се целият сценарий, дори в един момент се чудихме дали да не отложим фестивала. Слава богу, пекна слънце. Вместо в 19 часа, представянето на групите започна в 20 часа. Самите групи намалиха участията си до 4-5 песни и така успяхме да влезем във времето”, разказа за Regnews перипетиите около началото на фестивала зам.-кмета на Община Стражица Пламен Пенев.

Пет групи се бориха за сърцата на публиката и участваха в състезателната надпревара: Old Basters от Горна Оряховица, City Dogs – Павликени, Rock Evolution – Стражица, The Drivers от Велико Търново, Forgot the Ten от Шумен. Кметът на Стражица Румен Павлов и председателят на Общинския съвет Илиян Маринов наградиха победителите. Наградата на кмета остана в Стражица, спечелена от местната банда. Шуменската група Forgot the Ten бе предпочетена от г-н Илиян Маринов и взе наградата на председателя на Общинския съвет. Великотърновската група The Drivers бе отличена от публиката.

Гост-изпълнител бе Нелко Коцев с групата „Кикимора”, които въодушевиха многобройните зрители с кавъри на най-добрите парчета на Дийп Пърпъл, Рейнбоу, Лед Цепелин, както и със свои композиции. „Заради „Кикимора” дойдоха хора от Русе, Попово, Шумен, Велико Търново. Освен програмата и озвучаването беше чудесно. Публиката остана доволна. Въпреки дъжда и бурята, всички, които обичат рока, бяха при нас”, допълни г-н Пенев.

Рокфестивалът в Стражица е част от празничните събития, посветени на 50-годишнината от обявяването й за град.

Ана Райковска

 

 

 


Ключови думи
рок фестивал Стражица Кикимора
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати