Събота, 13 Мар 2021
            
Светски

Легендарните EAST-17 пред RegNews: Благодарим на феновете ни в България, ще останем до следващия ден

  10.08.2019 16:59
Легендарните EAST-17 пред RegNews: Благодарим на феновете ни в България, ще останем до следващия ден

Едва ли има  човек, роден през 80-те години в България, който да не е слушал EAST-17. Четворката от лондонския квартал „Уоутъмстоу“ е единствената популярна банда през 90-те години, която дойде в страната ни не по време на залязващата си слава, а в своя апогей. Това се случи през далечната 1995-та година и след това трябваше да минат близо 20 години, за да стъпят у нас отново. Направиха го чак през 2014-та и 2015-та година. Вчера отново бяха посрещнати в България, но за пръв път в Бургас, където момчетата от EAST -17 бяха хедлайнери на новия „Spice music festival”. Първото му издание продължава и тази нощ, а снощи 8000 пяха с пълно гърло любимите “Thunder”, “Stay another day” и вечната “It’s alright”. EAST-17 обаче излязоха на сцената чак в полунощ, а преди това хилядите фенове на фестивала съвсем не скучаха. Защото за тяхното настроение се погрижиха други звезди на 90-те години. Шведите от Rednex, феноменалната немска група La Bouche,  обичаните от всички Haddaway и DR Alban, както и класиците от SNAP. Фестивалът не мина и без родно участие в лицето на Ъпсурт, които също си припомниха репертоара от 90-те години. Всъщност сред феновете имаше и много великотърновци, които специално бяха дошли, за да се пренесат в тийнейджърските си години или просто да послушат любимите си групи.  Иначе първото издание на фестивала не беше на високо ниво единствено що се касае до сцената. Всичко беше отлично и в организацията. За всички беше изградена голяма фестивална зона за отдих, храна и напитки. Тоалетните бяха достатъчно и запазиха приличен вид дори в края на нощта. Така че за феновете оставаше само да се забавляват и да си припомнят времето, когато музиката беше истинска, а социални мрежи бяха точно концерти като този. Затова и EAST-17 дадоха интервю на екипа ни с удоволствие, придружено с традиционното им чувство за хумор.
-За пръв път бяхте в България през 1995-та година, какво се е променило за толкова години?
-Различното е, че групата е променена, но сега е дори по-забавно, чувстваме се отново млади!
-Тери, ти си единственият оригинален член на EAST-17 в момента. Как са останалите момчета. Брайън, Джон и Тони, който наскоро стана дядо?
-Желая и на тримата всичко най-добро. Ние искаме да запазим песните на EAST-17  за хората. В същото време предстои да излезе новият ни албум. Той ще се казва „24/7“. Надявам се първият сингъл да излезе в края на годината.
-Тери Джон, ти си нов в групата, как се чувстваш в EAST-17?

- Чувствам се невероятно. Много съм щастлив, че съм част от EAST-17. Преди да се присъединя бях голям фен на групата. Наистина съм много щастлив, че съм в България. Благодаря на българските фенове за посрещането.
-Роби, а ти как се чувстваш в групата, вече си част от нея шест години?
- Чувствам се страхотно, вече сигурно имам над 100 участия с EAST-17. Следващата година ще се опитаме да превземем класациите. Вече имаме номер едно в САЩ. Класация Dance hot с новата ни песен “Strip”, това е страхотно, тя е от новият албум.
- Тери, кой продаде повече албуми през годините, вие или Take That?
-Ние разбира се, кои са Take That? Ние продадохме 22 милиона албума през 90-те, а Take That продадоха 19 милиона.
-Какво ще ни кажете за битката между EAST-17 и Take That. Преди 20 години учениците в България бяха разделени на два лагера?
-О, ние направо ги отвяхме тогава(смеят се). Респект за успехите и на двете групи по онова време. Това бяха години на голям успех! Късмет на всички групи от онова време. Но те бяха доста по-различни от нас.
-Тери Джон, коя е твоята любима песен на EAST-17?
- Аз имам две любими песни. Едната е “Betcha can’t wait” и “Each time”. Тогава бях ученик и тези песни бяха много популярни.
-Харесвате ли българска храна?
-Дааа, много ни харесва. В хотела ядохме прекрасно приготвена риба. Страхотна е храната тук. Обаче ядем твърде много (смеят се).
-Какво ще кажете на българските си фенове, които наистина са много?
-Българските фенове бяха абсолютно фантастични тази нощ! Това беше страхотно шоу. Благодарим им за това, че ни подкрепят през всичките тези години. Да, макар групата да не е в оригиналния си състав, тази нощ имаше много хора, които ни подкрепят. Ние искаме да дадем на хората нова музика и да покажем на феновете, че всичко може да е като добрите стари времена. И да им кажем, че ще останем до следващия ден!


Ключови думи
EAST 17 ИЙСТ 17 фестивал групи Бургас
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати