Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

„Кроношпан” дава нов живот за старите мебели

  09.08.2019 10:13
„Кроношпан” дава нов живот за старите мебели

В началото на април „Кроношпан” започна кампания, която да даде нов живот на дървесните отпадъци чрез събиране, сортиране, третиране и рециклиране. 

Като част от своята стратегия за отговорно и природосъобразно развитие и като елемент от кръговата икономика  „Кроношпан”   влага в своето производство дървесни отпадъци от опаковки, домакинствата, строителството и индустрията. Според анализите един тон рециклирани дървесни отпадъци замества от осем до десет дървета, а получената суровина е използвана в производството на плочи от дървесни частици, т.е нейният жизнен цикъл ще бъде удължен максимално. 

За целта в кв. „Бузлуджа” беше поставен първия в региона специализиран контейнер, изработен по поръчка на „Кроношпан”, в който да се оставят стари опаковки, стари мебели, ламперия, дограма без стъкло и всякакви изделия от дърво, с изключение на матраци и мека мебел. 

До момента са събрани и предадени за рециклиране 6 контейнера с дървесни отпадъци, с общо тегло над 20 тона. 

В продължение на въведената добра практика по устойчиво управление на дървесните отпадъци и за улеснение на гражданите ще бъдат поставени още два контейнера - в кв. „Акация“ и кв. „Чолаковци“. 

Освен положителния ефект върху опазването на горите, обработката на този тип суровини ще намали разходите за депониране на дървесните отпадъци, ще спомогне за подобряване качеството на атмосферния въздух и ще ограничи нерегламентираните сметища. 

От „Кроношпан” апелират към  гражданите на Велико Търново да бъдат активни и да предават своите дървесни отпадъци от стари мебели, ламперия, дограма и всякакви изделия от дърво с изключение на матраци и мека мебел в поставените контейнери.

 

 


Ключови думи
Кроношпан контейнери дървесина мебели
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати