Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Над 80 деца отпразнуваха 1 юни с турнир по плуване в Горна Оряховица

  03.06.2019 14:32
Над 80 деца отпразнуваха 1 юни с турнир по плуване в Горна Оряховица

Над 80 деца се включиха във Втория общински турнир по плуване, организиран от ПК „Локомотив” в басейна на СУ „Георги Измирлиев”. Състезателите бяха разделени в 4 възрастови групи и се пробваха във всички плувни стилове. Най-малкият плувец е роден 2013 г., а най-големите са 2003/2004 г.
Турнирът се организира от Плувен клуб „Локомотив” с подкрепата на Общината и ръководството на СУ „Георги Измирлиев”. Надпреварата бе и в чест на 1 юни – Деня на детето. За да стане истински празник за малките плувци, помогнаха и спонсорите като фирма „Димаго”, Пламен Генчев и др. Доброволци помогнаха за съдийството – главен треньор Адриан Стоев, жури – Дияна Антонова и Цветомира Владова. Фотографът Венелин Георгиев пък се погрижи за професионално отразяване на състезанието.
Благодаря на всички, които помогнаха да направим състезанието празник за децата в техния ден. Благодаря най-вече на малките състезатели и техните родители, които подкрепят развитието на този толкова красив и полезен спорт в Горна Оряховица, обобщи президентът на клуба Симеон Димитров.
Около 130 деца от цялата община и съседни селища се занимават в ПК „Локомотив” – един от най-младите, но пък бързо набиращи скорост спортни клубове в Горна Оряховица. С края на учебната година приключват заниманията в басейна на СУ „Георги Измирлиев”. Тренировките обаче не спират, а се пренасят на открито в басейна на комплекс „Светицата” в Лясковец.
 


Ключови думи
плуване
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати