Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Спорт

Ударен завършек на годината за плувците от клуб „Царевец”

  27.12.2019 12:06
Ударен завършек на годината за плувците от клуб „Царевец”

Страхотен завършек на годината направи СКП „Царевец” – на държавното първенство за мъже и жени в София, където участваха близо 280 състезатели от 38 клуба. Великотърновският клуб се представи с 9 състезатели – пет жени и четирима мъже.

Симеон Събев стана шампион на България в дисциплината 100 м бътерфлай. На 50 метра е вицешампион, а на 200 м е трети. На 50 метра  свободен стил зае 4-ото място.

Брат му Тонислав Събев стана вицешампион на 50 м бруст, като само 3 стотни го разделиха от златото, което грабна друг великотърновец – Любомир Епитропов, състезаващ се за „Вихрен” (Сандански). На 100 м бътерфлай Тонислав е пети, на 100 м бруст – шести.

Преслав Маринов записа два финала – на 200 м съчетано плуване и на 200 м бруст, като е девети и на двата. На щафетата 4х50 м свободен стил микс (2 мъже и 2 жени) клубът е на пето място, а на 4х50 м съчетана пак микс е шести.

„Апогеят на нашето представяне беше съчетаната мъжка щафета в състав Преслав Маринов, Тонислав Съвев, Симеон Събев и Константин Стоянов, която завърши на второ място. Отборно при мъжете сме на 7-о място. Изпращаме може би най-успешната година, която е 15-а юбилейна от създаването на клуба. Не съм правил точен анализ на медалите през годината, но са над 120 от всички форуми, на които сме взели участие -държавни първенства, Балканиада, международни турнири”, обобщи Панайот Паздерков – председател и треньор на СКП „Царевец”.

Източник: Спорт ВТ


Ключови думи
плуване държавно първенство клуб "Царевец"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати