Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Отново напрежение в Общинския съвет заради спортната площадка на „Триъгълника“

  30.05.2019 11:35
Отново напрежение в Общинския съвет заради спортната площадка на „Триъгълника“

Отново спортната площадка в кв. „Кольо Фичето“ предизвика напрежение в местния парламент. Съоръжението е затворено повече от месец след решение на Административния съд заради измерени високи нива на шум. Въпреки това сесията започна именно със същия казус, след като граждани се изказаха против площадката и в нейна подкрепа.
Думата беше дадена първо на Делян Генчев, който още в началото благодари на Административния съд за затварянето на скейтбордната площадка и баскетболното игрище. По думите му шумопоглъщащото покритие е обикновен шперплат, който дори е довел до инцидент с играещо дете. Той поясни още, че според изискванията подобни игрища не могат да бъдат изграждани на по-малко от 500 метра до жилищни блокове. Видимо доста емоционален Делян Генчев влезе в пререкание и с председателя на местния парламент, изразявайки недоволството си, че няма право на реплика и дуплика след изказването си.
Венцислав Спирдонов от своя страна поясни, че Общинския съвет е достатъчно демократичен, тъй като именно гражданите винаги получават правото да се изказват първи и никога не са спирани да изразяват мнението си.
Така след Делян Генчев думата взе опонентът му Ивайло Вълчев. Той изрази надежда, че поне баскетболното игрище ще бъде отворено, тъй като по думите му трениращите този спорт нямат друга алтернатива. Относно хлъзгавото покритие той добави, че това е така, тъй като още след изграждането на площадката вандали са я залели с катран. Ивайло Вълчев се обърна към противниците на площадката с молба поне баскетболното игрище да бъде отворено, докато се намери алтернатива или се изгради друга площадка.
А сесията продължи с три питания от опозицията. Общинският съветник Валерия Донева се обърна към кмета с питане за качеството на ремонтите в старата част. По думите й има разлика в изпълнението на различните фирми. А Стоян Витанов постави въпроса за така наречените „кърпажи“ по уличната мрежа, дълбочината на фризованите  участъци и контрола от местната администрация.
 


Ключови думи
игрище площадка сесия
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати