Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Избори 2019

Ангел Джамбазки стана “Посланик на библиотеката“

  22.05.2019 08:39
Ангел Джамбазки стана “Посланик на библиотеката“

В Националната библиотечна седмица, организирана от библиотечната асоциация в България Иван Александров, директор на РНБ „П. Р. Славейков“ удостои със значка „Посланик на библиотеката“ Ангел Джамбазки. Той му връчи и читателска карта по повод предстоящия 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
„Оттук нататък ще се обръщаме към Вас с „Ваше превъзходителство“, обяви „етикета“ Иван Александров. Връчвайки значката на младия патриот, Александров му подари и двата тома на „Иван Кондарев“ от Емилиян Станев и му пожела във времето да мултиплицира знанието си в читателска аудитория на библиотеката:
„Тази творба нашият съгражданин Емилиян Станев работи 14 години. Не искам да бъда лош пророк, но Ви пожелаваме 14 години оттук нататък да работите усърдно за България в Европарламента“, пожела Александров.
Джамбазки каза, че това е четвъртата му читателска карта и благодари сърдечно за оказаната чест.
В навечерието на 24 май  той се срещна в старопрестолната библиотека с преподаватели и студенти от ВТУ «Св. св. Кирил и Методий». На срещата присъства заместник-обласният управител на Велико Търново Ивета Кабакчиева, заместник-председателят на ВМРО и депутат в НС доц. Милен Михов, активисти и съмишленици на ВМРО


Ключови думи
ВМРО
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати