Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Горна Оряховица се преклони пред българската воинска слава

  06.05.2019 13:01
Горна Оряховица се преклони пред българската воинска слава

Пред българската воинска слава се преклони Горна Оряховица. На днешния Ден на храбростта и българската армия венци и цветя бяха поднесени пред Паметния знак на загиналите във войните.


На признателните потомци бяха припомнени историческите факти около обявяването на 6 май за празник, а десетокласникът Трифон Йорданов от СУ „Георги Измирлиев“ рецитира „Новото гробище над Сливница“.

В тържествения ден се включиха и мажоретките от ОУ „Иван Вазов“.


6 май е повод да почетем синовете на България, дали живота си за нашата свобода и независимост. Прекланям се пред подвига и саможертвата на загиналите в битки за нашето Отечество, каза в словото си кметът инж. Добромир Добрев.


Към единение призова и председателят на ОбщС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва подполковник (ОЗ) Цветан Цветков.


Пред паметния знак бяха поднесени цветя от кмета инж. Добромир Добрев, от народния представител инж. Клавдия Ганчева, от името на депутата Явор Божанков, от Военно формирование 22 790, от VII Гвардейски отряд към СУ „Вичо Грънчаров“, от офицерите и сержантите от запаса и резерва, ветераните от войните, военнопострадалите. Признателност бе засвидетелствана от ПП ГЕРБ, от ОбС на БСП в Горна Оряховица, от ВМРО.


Церемонията приключи с изпълнения на Мъжката певческа група „Георги Измирлиев“ с ръководител Аспарух Костов.


Ключови думи
6 май
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати