Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Градски ученически парламент избра нов председател

  02.05.2019 09:09
Градски ученически парламент избра нов председател

Градски ученически парламент избра нов председател в лицето на Йоана Якова. На досегашният председател Савина Иванова й предстоят сериозни изпити кандидатстудентски изпити и младото момиче предпочете да насочи  цялото си внимание към тях.  
„Много съм горда с това, което постигнахме. Една моя мечта се реализира със създаването на Благотворителния бал, който вече 3 години се провежда в нашия град. Срещите с известни личности-мотиватори също е един голям успех за нас. Ще помагам с каквото мога на Ученическия парламент, защото той за мен е кауза. Успех на Йоана, вярвам, че тя ще доразвие още повече дейността на ГУП“, каза Савина Иванова.
Йоана Якова е на 17 години и учи информатика в ПМГ „Васил Друмев“. След завършването си тя планува да учи „Софтуерно инженерство“ и да се занимава с проджект мениджмънт.  Сред любимите й предмети в училище са  английския и немския, като мечтата й е да започне да учи испански. Голяма страст на младото момиче са фотографията, спорта и танците. Ходи на хип-хоп танци и посещава редовно фитнеса за здраве и за да поддържа форма. Тя обожава да чете книги за самоусъвършенстване и приключенски истории, да пътува и да среща нови приятели, от където твърди, че идва и цялата й позитивна енергия.
Йоана се присъединила към ГУП с огромна амбиция и започнала активно да се включва в акции от самото начало. Най-щастлива я прави екипната среда и това колко нови приятели е намерила сред членовете на организацията. Харесва й също да прави дизайни на плакати за събития, но пред себе си поставя и по-високи цели. Една от тях е да създаде уебсайт, който да улесни работата на ГУП, да свързва целия им екип и да направи събитията им по-достъпни за обществото.
„Да си председател на Градски ученически парламент е голяма възможност за мен, но изисква и големи отговорности. Участието ми в тази организация много ми помогна да направя избора си за специалност за напред, защото разбрах колко много ми харесва да организирам и координирам проекти и събития, което е основна задача в проджект мениджмънта“ – сподели Йоана.
 


Ключови думи
ГУП председател
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати