Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Национална изложба на ученическо творчество откриват в НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец

  10.04.2019 09:55
Национална изложба на ученическо творчество откриват в НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец

Тази година за трети пореден път ще бъде открита Национална изложба на ученическото творчество под надслов „Заедно“. Организатори на събитието са Община Лясковец, Начално училище „Цани Гинчев", Център за приобщаващо образование и Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите - Стара Загора.
Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, да популяризира приобщаването като процес.

В тазгодишното издание на Националната изложба се включиха 819 ученици от 72 училища от 22 области от цялата страна. На 159 от тях се оказва допълнителна подкрепа за личностно развитие. Най-малкият участник е на 6 години, а най-големият на 17. Рисунката, пропътувала най-много километри, е от Българо-австрийското училище „Св. св. Кирил и Методий" – град Виена.

Комисия определена със заповед на кмета на община Лясковец, разгледа ученическите творби, представени за участие в Национална изложба на ученическото творчество "Заедно", и ги класира в четири възрастови групи:

Първа възрастова група - I клас

Диляна Валентинова Петрова - Школа "Арт Попово" - гр. Попово
Ивана Мирославова Валентинова - СУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Белослав
Георги Стоянов Стоянов - ОУ "Димитър Благоев" - гр. Велико Търново


Втора възрастова група - II клас

Анита Илиева - Школа "Арт Попово" - гр. Попово
Радина Момчилова Радева - СУ "Любен Каравелов" - гр. Добрич
Амира Шукриева Шалганова - ОУ "Христо Ботев" - с. Късак, област Смолян



Трета възрастова група - III клас

Стефани Светомирова Харалампиева - Българо-австрийско училище "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Виена, Австрия
Рая Мустафова Гужерова - Школа "Арт Попово" - гр. Попово
Мая Апостолова Алексиева - Център за покрепа за личностното развитие - гр. Бургас

Четвърта възрастова група - IV клас

Мария-Александра Цветанова Иванова - Център за покрепа за личностното развитие - гр. Бургас
Стефания Руменова Петкова - Школа "Арт Попово" - гр. Попово
Ралица Илиянова Цветанова - ОУ "Васил Левски" - гр. Правец
 

Специални гости на откриването на изложбата, което ще се състои на 12 април 2019 година от 14:30 часа в Младежки дом – гр. Лясковец, ще бъдат Анжела Досева - Директор на Регионална дирекция за "Социално подпомагане"; д-р Татяна Предова и д-р Бояна Алексов от дирекция „Приобщаващо образование" на Министерството на образованието и науката; Фондация „Живот със Синдром на Даун" – финалисти в третото издание на  ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България; Издателство Carrot – финалисти в петото издание на ПРОМЯНАТА.

Ден след откриването на изложбата, на 13 април 2019 година ще се проведат паралелно две обучения, водени от лектори на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите - Стара Загора. Темите, които ще се разгледат, са „Класът като група" и „Коучингът в училищна среда – за кого и как". По време на обученията участниците ще имат възможност да преживеят груповия процес и да наблюдават в реална среда ефективността от неговото прилагане с педагогическа цел.  Също така педагозите ще се научат да създават нова култура, основана на креативност, самопознание, емпатия, целенасоченост и ориентирано към резултати развитие.

Събитието е в унисон с новите стратегии и образователни политики на Министерството на образованието и науката.


Ключови думи
НУ "Цани Гинчев" Заедно
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати