Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други

Лясковско училище набира средства за нови маси и столове

  04.12.2019 09:36
Лясковско училище набира средства за нови маси и столове

Средства за закупуване на нови ученически маси и столове набира НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец. В училището учат 87 ученици, от които 11 са със специални образователни потребности, и работят силно мотивирани педагогически специалисти.
Всичко, което сме направили като обновяване на образователната среда, е чрез помощта на дарители, казват от НУ „Цани Гинчев“.
Във всяка класна стая има мултимедиен проектор и лаптоп. Оборудването с технически средства и обзавеждането – тематични секционни шкафове с индивидуални клетки за всеки ученик, бели дъски в класните стаи, е чрез дарения от местни фирми.
С помощта на най-голямата доброволческа платформата TimeHeroes обновихме училищната си библиотека. В рамките на три месеца бяха дарени над 1000 издания. С финансови средства, дарени от фондация „Подслон за човечеството“ и доброволен труд от родители и педагогически специалисти, през лятото бе пребоядисан целият училищен коридор, оформени бяха тротоарни алеи в двора на училището, освежена бе училищната ограда, а във физкултурния салон бяха монтирани шумоизолационни плоскости, припомнят още от лясковското училище.
Единственото, за което средствата не достигат, е закупуването на удобни ученически маси и столове. В три от класните стаи чиновете са закупени през 70-те години и са вече нефункционални. Желанието ни е да подменим старите чинове, за да се чувстват удобно учениците. Новите ергономични маси и столове ще позволят и нова организация на класната стая.
По инициатива на Училищния ученически съвет често организираме дарителски кампании сред учениците и техните семейства с благотворителна цел. По този начин възпитаваме у тях чувство за взаимопомощ и съпричастност, казват още от НУ „Цани Гинчев“.
Кампанията на училището, за която са нужни 15 хил. лв., може да бъде подкрепена чрез онлайн дарение, с банков превод или чрез SMS. Подробностите вижте тук

https://dmsbg.com/15257/dms-sreda/?fbclid=IwAR2aTMfkYklPqD-w_-6YcRveWEKmImzMntUvLFPJ0cJBocqTGMSuPxrhtto


Ключови думи
НУ "Цани Гинчев" DMS SREDA
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати