Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Комитет „Сава Муткуров” организира поредно събитие за набиране на средства за бюст-паметник на първия български генерал

  13.03.2019 09:57
Комитет „Сава Муткуров” организира поредно събитие за набиране на средства за бюст-паметник на първия български генерал

Членовете на комитет „Сава Муткуров” – проф. Милко Палангурски, проф. Георги Камарашев, проф. Михаил Харалампиев, доц. Марко Златев, майор Иванка Георгиева, адвокат Николай Илчев и Венелин Иванов, канят на 15.03.2019 г. от 18 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" във Велико Търново, където ще се проведе благотворителен коктейл за набиране на средства за изграждане на паметник на генерал Сава Муткуров. Поводът е 128-мата годишнина от неговата кончина.
Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Асен Иванов ще отслужи заупокойна служба и молитва за успех на начинанието. Скулпторът Денислав Сираков ще представи модела на бюст-паметника. Гостите ще могат да разгледат и изложба със снимки на Сава Муткуров от архива на РИМ - Велико Търново и НВИМ - София. Ще бъде показан и кратък филм, посветен на първия български генерал.
От комитета изказват специална благодарност за филма на "Българска история" и ЗАД "Армеец". Те спазиха обещанието, дадено на 29 ноември 2018 г. при презентацията на поредицата "Нашите пълководци" и „Българското военно чудо” в музея „Възраждане и Учредително събрание”, и направиха още един филм към поредицата „Нашите пълководци” - този  за първия български генерал Сава Муткуров.
Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и с превод по банковата сметка на „Инициативен комитет за изграждане на паметник на генерал Сава Муткуров” BG12UNCR70001523451299 в УниКредит Булбанк АД. Изложбата и моделът на паметника ще останат експонирани и ще могат да бъдат разгледани няколко дена, включително и на празника на Велико Търново.


Ключови думи
Сава Муткуров
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати