Неделя, 14 Мар 2021
            
Светски

Най-модерния „Кауфланд” откриха във Велико Търново

  27.02.2019 16:32
Най-модерния „Кауфланд” откриха във Велико Търново

От днес „Кауфланд” - Велико Търново е официално открит. Хипермаркетът е 59-ия в страната, но този във старата столица е най-модерният и уникален в сравнение с другите, защото предоставя щандове и услуги, които липсват в останалите магазини на веригата. Търновци могат да пазаруват и повече от 4500 продукта произведени у нас, като 80 от тях са на местни предложения от Великотърновския регион.

 Хипермаркетът разполага с над 3000 кв. метра търговска площ и паркинг за над 250 автомобили. Инвестициите са близо 25 млн. лева, 4 са концесионерите в съпътсваща дейност, а предлаганият асортимент включва общо над 17 000 продукта. В „Кауфланд” работи местен и много мотивиран екип от 106 човека.

 Преди откриването председателят на УС на „Кауфланд” Иван Чернев запозна представителите на медиите с всичко, което съдържа обекта и ги разведе и на места, където пазаруващите няма да имат достъп. Видяхме уютната и съвременно мебелирана стая за персонала, като дизайна и цвета си ги избират съответния филиал, за да се чувства комфортно. Търновци са се спрели на зеления. Има и огромен балкон, на който могат да излизат да подишат чист въздух.

Предимствата на магазина са много, но ще акцентираме върху новостите.

 Кое го има в търновския „Кауфланд”, а в другите магазини от веригата – не

Обектът е изграден изцяло според новата концепция на компанията за максимално удобство на потребителите и още по-добра работна среда.

Безплатна електрозарядна станция за зареждане на електромобили, обезопасена детска площадка и специална пътека за хора с нарушено зрение са само едни от предимствата.

Сградата е с иновативна „зелена” климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва гориво, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и охлажда през лятото Хипермаркетът има и последно LED осветление.  

Това е първият хипермаркет на „Кауфланд” – България с изцяло стъклена входна фасада, която позволява още по-голям достъп на естествена светлина. По-широките коридори и по-ниските рафтове със стоки пестят време и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на магазина. Броят на касите е 14, така че да не се натрупват опашки. Те също са оригинални, като в края са с разделителни вани. Близо до входа са разположени пекарната и витрината „To-Go” с храна и напитки за вкъщи или офиса. Новост са детските колички за пазаруване.

 

Търновският „Кауфланд” допълва обслужването с банка, банкомати и аптека.

В магазина има общо 10 отдела – „Плодове и зеленчуци”, „Пекарна”, „Сух” отдел с пакетирани стоки, „Млечни”, „Месо” и т.н. Всяка група стоки си има цвят, за по-бързо ориентиране и текст с намигване към клиента, като например „Няма по-голям от хляба”, „Малките шофьори” , „Място за утоляване на жаждата” и др.

Единствено в търновския „Кауфланд” има магазин „Здравец” с артикули без лактоза, диетични артикули. Особено се гордеят със щандовете за плодове и зеленчуци, като новост е „чери”-бара, който предлага от вкусните доматчета.

 Специфична е и „болярската тема”, като от „Кауфланд” тепърва след Велико Търново ще налагат регионалната тема. Отделни щандове има само великотърновски артикули,  които са общо 80. Наречени са „Нашият регион”.

Помислено е и за ценителите на крафт бирата, за младите родители, защото има бебешки щанд. Вината, общо 60 бранда, също са подредени така, че клиентът най-бързо да намери бялото, червеното вино или розето, за което е тръгнал. Разделени са и на родни и чуждестранни.  

„Ще се борим с конкуренцията със свежестта на продуктите си, с нашите цени, със силния си екип в „Кауфланд” – Велико Търново и с учтивост към клиента”, каза в края на медийния тур г-н Чернев. И допълни, за успокоение на горнооряховчани, че „Кауфланд” в Горна Оряховица няма да затваря и слуховете са абсолютно неверни, защото магазинът е много успешен.

 На официалното откриване, което започна в 12,30 часа, от страна на „Кауфланд” присъства членът на УС Евгени Гайдов, както и управителят на филиала във Велико Търново Венислав Ангелов. Да уважат началото на работа на един от най-големите инвеститори в града бяха и зам.-кметът Снежана Данева- Иванова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спиридонов, както и областния управител проф. Любомира Попова.

Както си му е редът, отец Славчо извърши водосвет, а г-жа Снежана Данева подари на Иван Чернев икона на св. Николай Мирликийски, осветена на място от свещеника.

Зам-кметът се включи и в рязането на лентата, с което „Кауфланд” – Велико Търново бе открит.

Скоро след откриването влязоха и нетърпеливи търновци.

 Първият клиент на търновския „Кауфланд” стана фоторепортерът Даниел Йорданов, който си купи кафе машина за сносната цена от 50 лева.

     

Работното време на магазина е от 7 до 22 часа от понеделник до събота, а в неделя ще работи от 8 до 21 часа.

Ана Райковска

       

 

 


Ключови думи
Кауфланд Велико Търново откриха
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати