Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

В Правда избраха най-добрия майстор на домашно вино

  12.02.2019 14:51
В Правда избраха най-добрия майстор на домашно вино

Трифон Зарезан вече посрещнаха в Правда. В горнооряховското село по традиция зарязаха лозите и си организираха конкурс за най-добри домашно вино и пелин. Очаквано най-много участници – 7, имаше в надпреварата за червено вино, двама бяха претендентите при бялото и трима – при пелина.


Вината бяха оценявани от жури с председател кметът на Правда Венета Василева и членове Ганчо Панайотов и Стефан Ангелов. За четвърта поредна година Димитър Ирманов спечели първо място за най-добро бяло вино. На второ място се класира Димитър Георгиев. При червените вина отново победител стана Димитър Ирманов. На второ място журито класира виното на Христинка Стефанова, а трето място спечели Никола Нешев. Най-добрият майстор на пелин се оказа Димитър Георгиев. На второ място Атанаска Ранева, а трети е Георги Николов.


Преди да бъдат оценени най-добрите бели, червени вина и пелин, самодейците от НЧ „Звезда-1905” по традиция зарязаха лозите и ги поляха с руйно вино, а след това празничната веселба продължи във фоайето на читалището, където с жителите и гостите на село Правда пяха и танцуваха за здраве и берекет.

Организаторите на празника - НЧ „Звезда-1905”, ПК „Надежда” и Кметство Правда си пожелаха здрава и плодородна година и следващия път участниците да са повече.


Ключови думи
Правда Трифон Зарезан
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати