Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Александър от Павликени се нуждае от помощ

  12.02.2019 10:01
Александър от Павликени се нуждае от помощ

От помощ, за да живее нормално, се нуждае 17-годишният Александър Маринов от Павликени. Преди около година момчето уринира кръв и вдига температура. Поставена му е диагнозата дифузен мезангиопролиферативен гломерулонефрит. Зад сложния термин се крие автоимунно заболяване, което поразява бъбреците.
Казано по-просто имунната му система не разпознава бъбреците и ги атакува, обясни майката на Александър Маргарита Маринова. След като се лутахме 4 месеца от лекар на лекар, решихме да идем на консултация в Турция, в клиниката „Мемориал Шишли“ в Истанбул. Там започнаха друга терапия, която стабилизира Сашо, разказа майката.
Терапията включва еднократни месечни вливания на Ендоксан, прием на ACE-инхибитори, омега-3-мастни киселини и други. След проведен 6-месечен курс Александър започнал да се чувства много по-добре, затова и семейството решава да продължи терапията в турската болница.
При всяко ходене на Александър и семейството му в Турция се правят изследвания, според резултатите от които се назначават и вливанията. Сумите, нужни за тях, са непосилни за семейството. Затова то е открило дарителска сметка, има PayPal, профил в платформата Helpkarma, а кутии за дарения са поставени в обекти в Павкилени, Велико Търново, Свищов...
Има много хора с трудна съдба, проявява разбиране Маргарита, и все пак се надява случващото се с детето й да докосне повече хора. До миналата година Сашо беше на индивидуална форма на обучение, но лекарите в Турция препоръчват да тръгне на училище, за да се съхрани психиката му. Само това искаме – детето ни да има пълноценен живот, споделя Маргарита Маринова, и е готова да приеме всякаква помощ. Ще сме благодарни, ако някой се наеме да постави още дарителници, признава Маргарита. Всяка помощ за нас е лъч надежда, допълва тя.

PayPal: [email protected]
IBAN BGN – BG29STSA93000025134111
IBAN EUR – BG49STSA93000025134139
титуляр – Александър Петев Маринов, клон гр. Павликени


Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Александър Павликени
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати