Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Кино „Искра” отваря за Празника на Велико Търново

  10.02.2019 00:33
Кино „Искра” отваря за Празника на Велико Търново

Около 22 март – Празник на Велико Търново, кино „Искра” ще е готово да приеме любителите на филмовото изкуство, научи в. „Кореспондент” от адвокат Тодор Тодоров, председател на читалищното настоятелство. След неколкократно отлагане на откриването поради финансови затруднения на фирмата, амбицията на собствениците е да приключат с мащабния ремонт и след 26 години отново в „Искра” да има кинопрожекции.
Ремонтът тече усилено, фасадата от всички страни е почистена, оправя се площадката пред сградата. Едновременно се работи по всички 4 салона, които софийската компания „Кинополис Ентъртеймънт” ООД обеща да разкрие. Има още доста какво да се върши, но темповете на работа в последните две седмици са впечатляващи. „За това време се свърши толкова, колкото за предишните три месеца”, каза адвокат Тодоров. И той се надява, ако няма забавяне от страна на доставчици, този път да се спази срокът за откриването.
„Кинополис Ентъртеймънт” ООД сключи договор с ръководството на читалището през пролетта на 2017 г., като месечният наем, който плаща до откриване на киното, е в размер на 2000 лв. След това ще нараства. Договорът е за 10 години, като фирмата се ангажира да разкрие луксозни и модерни киносалони с най-високо качество на звука и картината.
Собствениците обещаха още прожектираните филми да бъдат с високи художествени достойнства. 
„Кинополис” е верига от киносалони с обекти в Габрово, Карлово, Плевен и Сапарева баня.
Ана Райковска


Ключови думи
Искра
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати