Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Общество

В лясковското НУ „Цани Гинчев“ подготвят Националната изложба на ученическо творчество „Заедно“

  26.01.2019 11:51
В лясковското НУ „Цани Гинчев“ подготвят Националната изложба на ученическо творчество „Заедно“

За трета поредна година НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец организира Национална изложба на ученическото творчество „Заедно". Откриването ще е на 12 април 2019 година в Младежкия дом в град Лясковец.
Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, да популяризира приобщаването като процес.
Право на участие имат всички ученици от I до IV клас, включително и ученици, на които се оказва допълнителна подкрепа за личностно развитие. Всеки участник представя по една рисунка във формат А4, като темата е „Учим, играем и живеем заедно”. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване. Рисунките трябва да са в оригинал.
Рисунките трябва да се изпратят в срок до 15.03.2019 г. на адрес град Лясковец 5140, ул. „Петър Оджаков” №1, НУ „Цани Гинчев”, за Националната изложба на ученическото творчество „Заедно”.
Жури, определено със заповед на кмета на община Лясковец, разглежда и класира всички, отговарящи на изискванията, рисунки, за всяка възрастова група (I клас, II клас, III клас, IV клас). В края на конкурса се класират общо дванадесет рисунки (I, II и III място за всяка възрастова група). За участниците, на които се оказва допълнителна подкрепа за личностно развитие, ще има поощрителни награди. Изложбата ще може да бъде разгледана от 12 април до 10 май 2019 г. в Младежки дом - град Лясковец.
По традиция след откриването на изложбата се провеждат обучения, свързани с осъществяването на обща и допълнителна подкрепа в училище. Тази година партньори на НУ „Цани Гинчев“ ще са Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите – Стара Загора. Техни лектори ще проведат обучения с квалификационни кредити на 13 април 2019 г.
Темата на едното обучение ще бъде „Класът като група“. В рамките на курса се разглеждат основните социалнопсихологически характеристики на класа като социална група. Представят се техники и начини за регулиране на поведението на целия клас чрез груповите норми и ценности. Курсът е практически ориентиран и има за цел да представи основните идеи на груповия подход в образованието. Участниците имат възможност да преживеят груповия процес и да наблюдават в реална среда ефективността от неговото прилагане с педагогическа цел.
Курсът е подходящ за учители от всички нива на средното образование, педагогически съветници, социални работници и други специалисти, работещи с деца.
Второто обучение ще е на тема „Коучингът в училищна среда – за кого и как“. Практически семинар е за запознаване със същността и приложението на коучинга и овладяване на базисни коучинг умения. Коучингът е иновативна компетенция за директори на образователни институции и за учители при управлението на процесите в класната стая, както и за родители. Чрез прилагане на коучинг умения педагозите и родителите могат да създадат нова култура, основана на креативност, самопознание, емпатия, целенасоченост и ориентирано към резултати развитие. Семинарът е предназначен за директори, учители, родители.


Ключови думи
Цани Гинчев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета