Петък, 07 Oct 2022
            
Култура

„Патиланци“ излизат на сцената на Театър ВЕСЕЛ

  12.01.2019 06:08
„Патиланци“ излизат на сцената на Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 12 януари  от 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Русенския куклен театър. Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите на Ран Босилек от познатите на всяко българско дете „Патиланци“.
Режисьор на спектакъла е Дарин Петков, а автор на драматизацията – Тодор Вълов. Мобилните цветни декори, куклите и костюмите са дело на сценографа  Наталия Гочева, а композитор е Станимир Иванов. Кремена Станева, Деница Дончева и Мартин Маринов са актьорите, които представят популярните герои на Ран Босилек в жизнерадостния куклен спектакъл за Баба Цоцолана и нейните палави любимци.
Театралната история започва около пощенската кутия и едно писмо, изпаднало от нея (сантимент от детството на възрастните днес). А какво се случва, когато писмото се превръща в тетрадка?...
 „Драги ми Смехурко,
Баба Цоцолана три внучета има. Нека й са живи! Те са малки още, ала пакостливи и като големи на бой търпеливи. Пред баба си само не смеят да шавнат. За най-малко нещо – все ще ги наложи. Каквото поискат, все вика: „Не може!”…”
Баба Цоцолана е популярният герой на Ран Босилек,  заобиколен от множество деца, които тя обича, но и ги респектира. Екипът залага на игровия момент в спектакъла. В него присъстват някои от най-интригуващите истории, познати от литературната класика: играта на свинки, любимата история с копривата, тази с помадата, сбъркана в тъмното с вакса... Актьорите и екипът, поставил „Патиланци“ на русенска сцена, очакват оценката и на зрителите от Старата столица.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.


Ключови думи
Патиланци
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати