Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

На спомени за стара Горна се събраха легендарни горнооряховчани

  29.12.2018 15:28
На спомени за стара Горна се събраха легендарни горнооряховчани

Коледна среща събра на една маса няколко горнооряховски легенди, които малко след първата наздравица потънаха в спомени за стара Горна Оряховица и за незабравими герои от миналите времена. Всъщност организаторът на срещата Димитър Стоев искал просто да събере няколко приятели, за да се почерпят за празниците. Интериорът на неговата кръчма „Балкан”, където се събра групичката, обаче отвори приказка за старите времена. Разглеждайки фотосите от Стара Горна, които запълват стените в заведението, приятелите се върнаха към незабравими случки и истории за култови горнооряховчани от миналото.
Самите те също могат да се впишат в списъка на емблематичните образи на Горна Оряховица. На една маса се събраха две спортни легенди – големият ас на мотопистата Орлин Янакиев и шампионът на тепиха и дългогодишен треньор по борба Стойчо Христов. Точно Орлин, който си е в България за малко по празниците, даде тон за спомените, вглеждайки се в един от старите фотоси, на който откри позната сцена от Стара Горна. Темата поде и не по-малко известният за горнооряховчани Ангел Станев-Барабината, който е и голям ценител на старините и познавач на градското минало.
Макар неусетно цялата компания да се върна в миналото, приятелите не забравяха да вдигат тост за една още по-добра Нова година, която ще добави нови вълнуващи спомени към богатия им на успехи и приятели живот.


 


Ключови думи
среща легендарни горнооряховчани
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати