Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други

Областният управител участва в Национален форум „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“

  12.07.2019 16:52
Областният управител участва в Национален форум „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“

Областният управител проф. д-р Любомира Попова участва в Национален форум „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“, който се проведе в София.
Събитието е кулминационна точка на националния консултативен процес, осъществяван в България, за изпълнение на Препоръката на Съвета от 19 декември 2016 г. относно повишаване на уменията: нови възможности за възрастните. То е съществен етап от изпълнението на работната програма на националния координатор за учене на възрастни за периода 2018-2019 г. По време на Форума беше доразвити постигнатите резултати от регионалните кръгове на консултативния процес, проведени в градовете Царево, Габрово, Вършец, Шумен, Стара Загора и Дупница.
В събитието се включиха участници във всички етапи на проведения национален дебат, които имат принос към развитието му.  По време на дискусиите бяха представени добри практики на Националния център за оценка на компетенциите към Българската стопанка камара, както и на организации от неправителствения сектор с иновативни практики в областта на ученето на възрастни.
По време на втория панел проф. д-р Любомира Попова, която е областен координатор за учене през целия живот за област Велико Търново, представи своя опит, придобит от различни етапи на процеса, свързан със структуриране на координационните механизми, създадени на областно равнище, в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни.
Следващият Национален дебат на тема, „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“ ще се проведе през месец октомври във Велико Търново.
 


Ключови думи
среща
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати