Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Обработват интензивно главните трафик улици във Велико Търново срещу замръзване

  28.11.2018 16:33
Обработват интензивно главните трафик улици във Велико Търново срещу замръзване

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди интензивна обработка през следващите часове на основните трафик улици във Велико Търново, включително и в кварталите. Третирането ще бъде със смес от химически материал и сол, а целта е да не се стигне до заледявания. Всички 20 машини на снегопочистващата фирма работят на територията на града, а  валежите продължават и към момента.
Осигурена е нормална проходимост на първостепенната пътна мрежа, както и по маршрутите на обществения транспорт. Автобусите се движат нормално. Докато продължава да вали, приоритетна е обработката именно на първостепенните улици. След спирането на снеговалежа и пълното почистване на основната трафик мрежа работата продължа приоритетно по второстепенните и малките квартални улици.
Даниел Панов сформира оперативен щаб, който непрекъснато следи обстановката в града и общината и координира дейностите по снегопочистване. Няма населени места без ток и вода, няма и затворели или непроходими пътища.  Поддържа се постоянна връзка и с фирмите, които чистят пътищата в общината и областта.
Сигнали, свързани със зимната обстановка, могат да бъдат подавани на телефон 062/619102.


Ключови думи
зима
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати