Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците във Велико Търново

  07.01.2019 14:40
180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците във Велико Търново


180 тона материали срещу заледяване  - смеси от сол, пясък и химически препарат, са разпръснати по улиците във Велико Търново от началото на снеговалежите. До асфалт са почистени основните трафик улици във Велико Търново – както в централната част, така също в кварталите и останалите райони, включително и всички трасета, по които се движи общественият транспорт.
Третирането на пътната мрежа с инертни материали продължава, поръчани са и допълнителни количества.
Над 20 машини чистят улиците на града, а поетапно техниката вече работи и по второстепенната пътна мрежа. На места в кварталите има автомобили, които са паркирани по начин, затрудняващ снегопочистването.
Седем малогабаритни машини работят по разчистването на тротоарите, пешеходните алеи с най-голям поток от хора, на входовете пред училища, детски градини, социални центрове.
Община Велико Търново апелира към великотърновци при почистване на автомобилите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си така, че да не пречат на снегорините.
Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да премахнат снега от прилежащите си тротоарни площи.
Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефон 062/619102.
В общината няма населени места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.


Ключови думи
зима Велико Търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати