Събота, 08 Oct 2022
            
Култура

Първия си роман представи Инна от Горна Оряховица

  15.11.2018 09:40
Първия си роман представи Инна от Горна Оряховица

Премиера на първия си роман направи 20-годишната Инна Рангелова от Горна Оряховица. В сряда вечерта ценители на словото, нейни близки и приятели се събраха в Общинската библиотека, за да пожелаят успех на „Сини очи, дълбоки очи“. За Инна вечерта бе двойно вълнуваща, тъй като тя самата за пръв път видя отпечатана творбата си - книгата пристигна  малко преди официалното й представяне пред четящите хора в Горна Оряховица.


Романът на Инна Рангелова се нареди сред победителите в конкурс за съвременен български любовен роман и бе отпечатан от организатора „Български издател“.


У нас почти никой вече не пише за неща, които иначе се харесват, за неща, които хората чувстват и които виждат всеки ден около себе си. Набляга се на преводна литература. Затова искахме да стимулираме нашите автори. Конкурсът бе на две нива, като до второто допуснахме 15 романа. Победителите бяха определени с гласовете на публиката и щом Инна е сред тях и романът й е отпечатан, значи има талант, коментира издателят Иван Богданов, който дойде в Горна Оряховица за премиерата. Радвам се, че Горна Оряховица застана зад Инна, подкрепиха й дори хора, които не я познават, каза още Богданов.


Емоциите ме завладяха, особено като докоснах книгата. Покрай всичко около „Сини очи, дълбоки очи“ започнах да си вярвам повече. Почувствах се още по-добре, когато усетих подкрепата на всички. Имам амбицията, имам и идеи да продължа напред, но нека първо се случат нещата със „Сини очи, дълбоки очи“, каза и самата Инна Рангелова, след което представи своя свят и света на героите си пред препълнената читалня в Общинската биллиотека.


В романа Инна разказва за Оливия Бел – момиче, което не се чувства добре във връзката си с Джейкъб, напуска Савана и се мести в Денвър. Взима живота си в ръце и се отдава на голямата си страст – рисуването. На откриването на първата й изложба обаче са не само нейни близки и приятели, а и човек, решил да я притежава...

Робърт е женкар и богаташ, свикнал да има всичко, което пожелае. Той не обича да му бъде отказвано. Оливия е на предела на силите си. Оказва се в капан без изход до момента, в който вижда сините очи на помощника на Робърт – Кристофър. Тогава нещо в нея се преобръща. Привличането между двамата е необяснимо, дори нелогично.

Ще се опълчи ли Кристофър срещу Робърт, за да защити Оливия? Любовта между Крис и Оли се превръща в най-голямото изпитание, което е на път да ги разтърси из основи, но и да ги свърже завинаги.  Готови ли са да защитят чувствата си с цената на всичко и ще поемат ли този риск? Отговорите дава Инна Рангелова в „Сини очи, дълбоки очи“.


Голямата премиера на любовния роман ще бъде на 28 ноември в Пловдив, където Инна Рангелова учи молекулярна биология.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Инна Рангелова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати