Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Горнооряховчанка се състезава в конкурс на "Български издател" за най-добър любовен роман

  11.05.2018 12:27
Горнооряховчанка се състезава в конкурс на \

В конкурс за най-добър любовен роман се състезава Инна Рангелова от Горна Оряховица. Към момента 20-годишната Инна води в класирането с  978 гласа. Надпреварата се организира от „Български издател“, който ще сключи договор с авторите на романите, класирани на първите 5 места.
„Сини очи, дълбоки очи“ е нарекла романа си Инна. В него разказва за Оливия Бел – момиче, което не се чувства добре във връзката си с Джейкъб, напуска Савана и се мести в Денвър. Взима живота си в ръце и се отдава на голямата си страст – рисуването. На откриването на първата й изложба обаче са не само нейни близки и приятели, а и човек, решил да я притежава...
Робърт е женкар и богаташ, свикнал да има всичко, което пожелае. Той не обича да му бъде отказвано. Оливия е на предела на силите си. Оказва се в капан без изход до момента, в който вижда сините очи на помощника на Робърт – Кристофър. Тогава нещо в нея се преобръща. Привличането между двамата е необяснимо, дори нелогично.
Ще се опълчи ли Кристофър срещу Робърт, за да защити Оливия? Любовта между Крис и Оли се превръща в най-голямото изпитание, което е на път да ги разтърси из основи, но и да ги свърже завинаги.  Готови ли са да защитят чувствата си с цената на всичко и ще поемат ли този риск? Отговорите дава Инна Рангелова в „Сини очи, дълбоки очи“.
Избрах действието да се развива в САЩ, защото ми се струва по-интересно. Мисля си, че ако бях развила историята в България на мен самата щеше да ми звучи странно, сподели за RegNews Инна. Тя разказа също, че случайно е видяла конкурса и случайно решила да участва. 
Изчела съм изключително много книги. От съвременните любовни романи, през стихосбирки и научно-популярни книги, та чак до психологическа литература. Четенето е едно от основните ми и любими занимания. Използвам всеки удобен момент да извадя книга от чантата си, да усетя аромата на хартия и да забравя за проблемите.  Обичам да чета, правя го с удоволствие, не по задължение. А получа ли книга за подарък съм на седмото небе от щастие.
Останах изключително впечатлена от книга, която прочетох преди няколко години – „Отнесени от вихъра“ на Маргарет Мичъл и „Писмо в бутилка“ и „Нощи в Роданте“ на  Никълъс Спаркс. А наскоро завърших и книгата, за която толкова бях слушала, а  именно „Любов“ на Елиф Шафак. Останах учудена и приятно изненадана как една книга може да промени малко или много мирогледа ни по някои основни житейски въпроси.
Досега не бях писала книга. Започнах някъде преди 2 години да се занимавам с това и признавам, че изключително много ми харесва. Спомням си, че писах книгата си къде ли не. На плажа, в планината, в университета, дори в автобуса. Вадех тефтер от раницата си и започвах. Събуждала съм се през нощта с някоя идея, която непременно съм искала да включа в съдържанието. За мен писането е страст, която не може толкова лесно да бъде обяснена. Отделям много от времето си, за да задоволя желанието си да творя. Преди книгата си съм писала единствено стихотворения, които не съм публикувала, представя себе си Инна Рангелова.
Целите ми като автор са да се развия по-професионално. Имам желание да почерпя опит, но и да покажа на света възможностите си. Имам накъде да се развивам. Наясно съм, че съм млад автор, но за сметка на това съм изключително амбициозна и не се предавам лесно. А всъщност мечтата ми е да завърша книгата си изцяло, както и тя да види бял свят, казва още авторката.
По биологията се увлича още като ученичка в тогавашното СОУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Казва, че там срещнала прекрасни преподаватели. За молекулярна биология чува за пръв път, когато е в VIII клас. Все още е в чуденка какво да специализира, но сякаш ще се насочи към репродуктивната биология.
Първите, които прочели романа й, били майка й и приятелят й. Те я посъветвали да „размрази“ профила си във Фейсбук, който била изоставила, за да не я разсейва покрай ученето, и да потърси помощ по пътя към сбъдването на мечтата й за издаването на книга. А Инна е решена първо да изчака резултатите от конкурса на „Български издател“ и тогава да започва да работи върху следващата си творба. Принципът едно за краката, друго за главата не е моят, смее се Инна Рангелова.
Горнооряховчанката може да бъде подкрепена на love.bgizdatel.bg/project.php

Гласуването ще тече до 27 май, победителят ще стане ясен ден по-късно.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Инна Рангелова любовен роман
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати