Вторник, 11 Oct 2022
            
Общество

Комисия проверява готовността на снегопочистващите фирми за зимния сезон

  30.10.2018 12:02
Комисия проверява готовността на снегопочистващите фирми за зимния сезон

Комисия  проверява готовността на снегопочистващите фирми за зимния сезон. Тя е сформирана със заповед на кмета Даниел Панов, съобщи началникът на отдел „Техническа инфраструктура“, инж. Цанко Бояджиев. Той запозна обществеността с готовността на общината да посрещне зимата по време на днешното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.
„Тази проверка в момента е започнала за готовността на снегопочистващите фирми за работата при зимните условия. Като евентуално за констатирани нередности трябва да се предприемат необходимите действия и тяхното отстраняване“, обясни Цанко Бояджиев.
За снегопочистването на уличната мрежа Общината има сключен договор от 2015-та година с фирмата „Нелсън чистота“. Контрактът е за срок от пет години. В складовете към момента има 1000 тона пясъчно-солна смес, в съотношение 10 към 1 и 800 тона промишлена сол. Предстои доставката на още 100 тона химическа смес за обработване на улиците.
„Химическият препарат е много по-скъп, но въпреки това ние го имаме предвид, за да го използваме при необходимост в града, като наличните материали са достатъчни за началото на зимния сезон.“, сподели инж. Бояджиев.
Фирмата разполага с 10 броя снегорини, 8 пясъкоразпръсквача, две фадроми, два броя комбинирани трактори с гребла,  както и машини за извозване на сняг през зимния сезон. Допълнително е предвиден и малък снегорин за почистване на тесни улици. Машините се превеждат в готовност. Активният зимен сезон започва на 15-ти ноември.
114 километра е пътната мрежа в града, която трябва да бъде почиствана при снеговалеж. Разделена е по степени, като приоритетни са главните пътни артерии, тези до училища и детски заведения.
Общината има готовност за поддръжка на тротоари и обществени места. Тази дейност е поверена на общинското предприятие „Зелени системи“. За целта са осигурени 80 души и четири ръчни снегорина. При тежки условия ще се наемат допълнителни машини, обясни още инж. Цанко Бояджиев.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
снегопочистване Цанко Бояджиев комисия
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати