Петък, 30 Сеп 2022
            
Политика

Общински съветник пита кмета дали ще има нов плувен басейн в Търново

  27.08.2018 15:27
Общински съветник пита кмета дали ще има нов плувен басейн в Търново

Общинският съветник от Реформаторския блок Мария Илчева ще отправи питане към кмета на Велико Търново дали ще бъде изграден 50-метров плувен басейн в старата столица. Въпросът ще бъде отправен в четвъртък по време на редовната сесия на местния парламент.
Питането е следствие от отвореното писмо до градоначалника, което беше изпратено в началото на лятото от няколко плувни клуба в града. В него те настояваха за изграждане на ново плувно съоръжение, тъй като желаещите да практикуват се увеличават всеки изминал ден.
В тази връзка Мария Илчева ще попита дали са извършвани проучвания за наличие на подходящ терен, който да бъде използван за изграждане на професионално плувно съоръжение, по възможност с олимпийски размери и опция за модулно разделение на по-малки зони. Илчева се интересува и какви действия е предприела общинската администрация за проучване на възможностите за създаване на общински плувен комплекс чрез публично частно партньорство, в това число с частни или други публични партньори. Кметът ще отговори и дали са  водени  разговори с институции или инвеститори на територията на община Велико Търново, които разполагат с подходящи терени или съоръжения и които имат интерес към изграждане на спортна инфраструктура.
 


Ключови думи
Мария Илчева плуване басейн питане кмет
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати