Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Стражица

От днес Община Стражица въвежда по-строги мерки срещу коронавируса

  21.10.2020 06:40
От днес Община Стражица въвежда по-строги мерки срещу коронавируса

Община Стражица въвежда мерки и препоръки във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус. От 21.10.2020 година Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус въвежда на територията на общината нови, по-строги мерки. Това стана,  след като на 20.10.2020 г. се проведе заседание на Общински оперативен щаб (Щаба), където бяха поставени и одобрени допълнителните мерки.
Те се налагат поради отчетената тревожна тенденция на разпространение на COVID-19 в общината, повишения брой на отчетените положителни случаи на заболели и контактни лица.
Целта е запазване живота и здравето на гражданите и балансирано натоварване на здравната система за справяне с коронавирус инфекцията.
Щабът взе решения, които въвеждат временни противоепидемични мерки, считано от 21 октомври до 30 ноември 2020 г. - ограничават се груповите празненства на открито и закрито, които предполагат събирането на голям брой хора; ограничават се събирането в пенсионерските клубове и масовите събирания в читалищата.
Тези решения са оформени в заповед на кмета на община Стражица Румен Павлов, която е обнародвана на информационните табла, сайта на Общината и в социалните мрежи.
Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки. Община Стражица, съвместно с органите на РУ на МВР, въвежда засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите. Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.
Щабът напомня и препоръчва: спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина, е изключително важно, за да се овладее негативната тенденция за нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19.


Ключови думи
Стражица коронавирус мерки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати