Сряда, 05 Oct 2022
            
Култура

Писаревската Група за изворен фолклор става на 10 г.

  01.05.2018 10:54
Писаревската Група за изворен фолклор става на 10 г.

Юбилей посреща тази година Групата за изворен фолклор към Клуба на пенсионера  „Янтра 96“ в Писарево. На 11 май самодейците с ръководител Петър Георгиев ще съберат много приятели за 10-ия си рожден ден. Веселбата започва в 11 ч. в салона на читалището в горнооряховското село.
За гостите ще бъде направена презентация, проследяваща живота на групата през тези десет години, нейните изяви, успехи, създадените покрай фолклора нови приятелства, съвместната работа с детската градина в Писарево. В празничния концерт участие ще вземат както рождениците, така и фолклорната група от село Горски горен Тръмбеш, хумористките Гергана Христова и Стефка Кръстева от ПК „Антола“ в село Паламарца, Венетка Тодорова от Белцов и Галин Новаков от Велико Търново, децата от детската градина в Писарево и Стефка Цанева и Николай Бонев от Пенсионерския клуб в Долна Оряховица. Домакините очакват също гости от Върбица, от карловското Пролом и др. Очаква се юбиея да уважат дептатът Милен Михов, зам.-областният управител Ивета Кабакчиева, Община Горна Оряховица, Николинка Костова - общински председател на Съюза на пенсионерите и Радка Маркова – областен на същата организация и др.
През тези 10 г. водената от Петър Георгиев Група за изворен фолклор е печелила много награди. Тя е носител на златен медал от Фестивала на народната носия в Рибарица, на
златен медал от Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“ в Харманли, на два златни плакета от Копривщица. Има награди от Празника на хляба в Ресен, от фолклорен празник в Горна Липница и др.


Ключови думи
Писарево Петър Георгиев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати