Неделя, 08 Сеп 2024
            
Общество

Ивайло Здравков пред гимназисти от СУ „Вела Благоева“: Поставяйте срокове на целите си

  23.04.2018 23:11
Ивайло Здравков пред гимназисти от СУ „Вела Благоева“: Поставяйте срокове на целите си

Директорът на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите – Велико Търново Ивайло Здравков се срещна с гимназисти от СУ „Вела Благоева“ днес. Гостуването бе част от училищната инициатива „Истории от моя живот“, която гимназията в квартал „Бузлуджа“ провежда от осем години.


„Като ученик до пети клас бях в експериментална паралелка за обучение по руски език. Целодневно бяхме в училище и само българският език не беше на руски“, сподели Здравков пред децата от IX до XII клас, които се обучават на предприемачество и бизнес. Днес познаването на чужди езици му помага много в работата и при пътувания.


Гостът сподели, че освен юрист е и икономист. Разказа, че е бил адвокат 5 години, преди да се яви на конкурс за ръководител на една от шестте териториални дирекции на приходната агенция. „Не спирайте да мечтаете, поставяйте си цели със срокове и следете изпълнението на личните си планове“, посъветва Здравков.
Директорът на ТД на НАП обогати знанията на младежите от СУ „Вела Благоева“ с примери от историята. Да не се страхуват от провалите и неуспехите посъветва Ивайло Здравков младите хора. За аргумент посочи мисъл на британския министър-председател Уинстън Чърчил: „Успехът се състои в това да си способен да преодоляваш провал след провал, без да губиш ентусиазъм.“.


В края на срещата Ивайло Здравков получи малък сувенир от Антония Димитрова от X клас, която бе директор на ТД на НАП за един ден по време на инициативата „Мениджър за един ден“, и покана за патронния празник на училището на 30 април от училищния директор Ангел Янчев.


Ключови думи
Ивайло Здравков СУ "Вела Благоева"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета