Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Топъл обяд на Велика събота получиха бездомници

  07.04.2018 15:05
Топъл обяд на Велика събота получиха бездомници

Кампанията „Нахрани бездомник” осигури топъл обяд в навечерието на Великден за хора без дом във Велико Търново и Горна Оряховица. Идеята е на Ярослав Матоуш, който организира подобни акции от близо 5 години. Последната беше преди Коледа, когато несретниците получиха пакети със суха храна. В дните преди Възкресение той отново поде дарителска акция и бяха събрани храни и дрехи за бездомниците. Освен това на Велика събота те получиха топъл обяд – супа, пиле с ориз, козунак и вафла.
Обядът във Велико Търново бе осигурен от Милен Ангелов и съпругата му от „Съни хоумс”. Анета Йорданова от сладкарници „Неделя” предостави помещение, където да хапнат бездомниците. В Горна Оряховица сготвиха в „Съдбата на спортиста” на Севдалин Кръстев и Галин Караджов. Останалата храна от обяда бе занесена в църквата „Св. Марина”, за да бъде раздадена на бедните.
Поклон пред тези хора с големи сърца. Благодаря и на Антоанета Стойнова от Данъчна служба и Таня Георгиева от Библиотеката в Горна Оряховица, както и на всички, които дариха храна и дрехи. Доброто винаги получава отплата и дано добрите дела се множат, каза Ярослав Матоуш след края на поредната благотворителна кампания. Независимо как са се оказали на улицата, това все пак са хора. Животът им е труден и идеята ми е да накарам останалите да ги забелязват и да им помагат, особено през зимата, когато е най-тежко за хората без дом. Много ми се иска подобни кампании да не са само по празниците. Но в момента най-вече благодаря на всички, които отвориха сърцата си за бездомниците и помогнаха в навечерието на Възкресение, каза още Матоуш.
 


Ключови думи
бездомници
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати