Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

Сашо Ангелов очаква здрав мач с „Локо”, призова отбори и съдии за феърплей

  04.04.2018 15:40
Сашо Ангелов очаква здрав мач с „Локо”, призова отбори и съдии за феърплей

Бившият наставник на „Локомотив” Сашо Ангелов, който в момента води един от лидерите във Втора лига - „Ботев” (Вр), коментира пред врачанския „Конкурент” своите опасения от подмолни игри в хода на шампионата и очакванията си за предстоящия на Разпети петък двубой с „железничарите”.
Горнооряховският „Локомотив” гостува на „Ботев” на 6 април (петък) от 17 часа. Срещата идва след няколко подхлъзвания на „Ботев”, който отстъпи първото място и вече е на 5 точки разлика след „Царско село”. В същото време „Локо” продължава с колебливите си изяви през пролетта, но пък поддържа мястото си в средата на таблицата.
Есенният сблъсък между двата тима бе очакван с много емоции и имаше определено по-различен заряд и за щабовете, и за феновете. Гостуващият тогава „Ботев” беше безапелационен и победи с 3:1.
„В навечерието на Великден нека си спомним, че никой не е по-голям от господ. Нека съдиите не се правят на услужливи към този или онзи президент на футболен клуб, а да бъдат обективни при отсъжданията си. Оказва се, че някои от съдийските назначения напоследък съсипват труда, който полагаме от месеци насем. Не мога да приема подобно отношение и това е причината в прав текст да кажа, че не всичко е нормално. В родината на футбола – Англия, „Лестър” стана шампион, защото въпреки че няма финансовите възможности на останалите грандове, имаше феърплей и никой не си позволи да удари отбора под масата“, припомня наставникът на врачани пред репортера на „Конкурент”.
В същото време Сашо Ангелов не крие и критиките към своя отбор за грешките, които продължава да допуска. Той обаче смята, че някои съдии „помагат“ на „Ботев” да не печели срещите си.
„Имената на съдиите стават ясни 2 дни преди изиграването на мачовете. Днес научих, че съдията Петър Григоров, който ни „помогна“ да не победим в Ловеч, ще ръководи следващия мач на нашия опонент „Царско село”. Дано не е награда за приноса му. Ние ли сме толкова прости, или ни правят на такива, или провинцията нищо не значи, когато насреща е столицата? Бих искал точно на този факт да се обърне внимание... Нека съдиите да свирят онова, което виждат, да се държат мъжки на терена. Спомням си, че през есента на мач във Враца срещу „Струмска слава” в 90-та мин. имаше чиста дузпа за гостите. Реферът тогава обаче се уплаши и не я даде. И друг пример ще ви дам – на домакинството ни с „Локо” (София) поздравих след мача съдията за червения картон на нашия играч, защото такъв имаше. Затова апелирам към съдиите: Свирете по съвест и онова, което виждате, а не онова, което ви диктуват или трябва да свършите, за да сте угодни на този или онзи“, каза Ангелов.
Той напомни, че реферът Петър Григоров е направил всичко възможно в Ловеч да не спечели „Ботев”. „Не знам дали наградата на този рефер е да свири мач на прекия ни конкурент. Истината е, че той не ни даде да играем футбол в Ловеч. Поне 20 минути от 90-те бяха изгубени в нарушения, изпълненията им и други номера“, добави Ангелов.
Старши-треньорът на врачани обърна внимание и на факта, че отборите се хвърлят на „Ботев” „на кило кръв и метър кожа“, а срещу „Царско село” се щадят.
„Това, че играят на максимума срещу нас, е добре. В такива срещи футболистите израстват и се вижда кой какво може. А срещу противника ни се появяват отбори, съставени от юноши или резерви... Да, вярно е, че времето е грипаво, но чак пък толкова! Апелирам към всички отбори във Втора лига: Нека играем феърплей, защото решаването на мачове по нечестен начин не води до нищо добро. Сигурно много хора ще ме критикуват, ще кажат: „Ти откога си във футбола, не знаеш ли, че ги има тези неща?“ Но като мълчим, не помагаме на футбола в България да се развива”, допълни Ангелов.
На Разпети петък два от любимите отбори на треньора на врачани – „Ботев” и „Локо” (ГО) се срещат на стадион „Христо Ботев“.
„Не е тайна, че имам симпатии и към двата отбора. Юноша съм на „Локо”, израснал съм в този отбор, бил съм и нелош треньор. В професионалния футбол направих добро име във Враца, начело на „Ботев”. Но това нищо не означава, защото и колегата, който идва от Горна Оряховица, ще иска да се докаже във Враца. Той ще преследва победата така, както аз я преследвах при гостуването ни през есента, когато наистина победихме. Очаквам един корав и здрав мач, в който всеки ще иска да се докаже“, допълни Ангелов.
 


Ключови думи
Сашо Ангелов Локо
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати