Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Балет “Грация” с награди от “Sofia dance fest”

  01.04.2018 10:00
Балет “Грация” с награди от “Sofia dance fest”

Балетна школа Грация от Горна Оряховица взе участие в Седмото издание на Международния танцов конкурс “Sofia dance fest”, провел се в столичната зала “Триадица”.
Балерините мериха сили с участници от клубове от цяла България, Сърбия, Черна гора и Македония. Солистката Магдалена Христова зае почетните първи места в раздел класически балет и характерни танци. Второ място при солистите заеха Рая Панова и Тианна Димитрова в раздел характерни танци. Със сребърни медали се окичиха солата на Деа Щаракова в раздел джаз и на Тианна Димитрова в раздел класически танци.
Дуетите Кристияна Боева и Радена Гасерова, Деа Щаракова и Рая Панова, Радена Гасерова и Александра Петрова заеха първи места в стиловете класически, характерен и съвременен танц. Първи места и купи получиха и две триа в раздел класически балет и характерни танци с участници Кристина Койнакова, Рая Панова, Деа Щаракова и Магдалена Христова. Купи и две първи места и едно второ заеха трите танца на „Грация“ в категории групи и формации с участници Тианна Димитрова,Кристияна Боева, Радена Гасерова , Александра Петрова, Ивелина Атанасова, Юлияна Енчева, Миглена Колева и Любомира Нанева.
Школата получи и много допълнителни награди, които са признание за труда както на децата, така и на техния хореограф и ръководител Соня Георгиева. Подаръците са два ваучера, всеки на стойност 100 лв., от фирма Гришко - един за солистката Магдалена Христова и един за цялата група, безплатно участие в Международно състезание за дуета Рая Панова и Деа Щаракова и парична награда 100€ за цялата група за най-добро представяне в стил класически балет.


Ключови думи
Грация
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати