Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

976 офицери от побратимената на Търново област Полтава са загинали за свободата на България

  21.03.2018 17:46
976 офицери от побратимената на Търново област Полтава са загинали за свободата на България

976 офицери от побратимената на Велико Търново украинска област Полтава са дали живота си за свободата на България. Това заяви във Велико Търново посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Микола Балтажи. По думите му и 634 войници загиват в 64-та  временна полева болница и са погребани в село Горна студена.
Областният управител проведе работна среща с Н. Пр. Микола Балтажи. Те обсъдиха
възможностите за разширяване на търговските и икономическите връзки, туризма и културния обмен.
По време на разговора  бе обсъдена и възможността да се проведе среща на бизнеса от двете държави, в която участие да вземат компании с различни сфери на дейност.  Посланикът каза, че се обмисля вариант да бъде изграден паметник на загиналите украински войници в региона.  Н. Пр. Микола Балтажи подчерта, че Украйна и България, както и областите Полтава и Велико Търново, могат да разширят партньорството си във всички сфери, както на икономиката така и на културата.
Посланикът подчерта, че украинския пазар е голям и след влошаване на отношенията с Русия, погледите на страната са отправени към страните от ЕС, включително към България. Според него и българските производители могат да обърнат внимание на Украйна и да инвестират в страната. По думите му стокооборота между двете страни е бил над 630 млн. долара за миналата година.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
посланик Украйна
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати